Ez itt a “kert”

Tiszaligetünk már van, akkor ez lesz a Zagyvaliget? Vagy azért, mert Szolnok tüdejének is szokták nevezni, gallamiklósosan csak letüdőzzük? Mindegy is, a lényeg, hogy készül.

Fellélegzik Szolnok. Most olvasom, hogy pár éve még élt az az urbán legenda, miszerint a park régi kialakítását, ha nem is tananyag-, de példá szintjén biztosan emlegeti egy-egy oktató a Kertészeti Egyetemen. Amit ezek után is nyugodt szívvel megtehetnek, mert a majd’ öt hektárnyi dzsungel (=értékes faállomány) javarészt megmarad, pedig már láttam, hogy nyílik a szád, hogy ez a “felújítás” is úgy kellett, mint szar a zsebbe, kivágják, lebontják, megsemmisítik, régenmindenjobbvót. Nanana.

Szóval újfent fellélegzik a város, de a Tallinn városrész biztosan – pont egy hete jött a hír, hogy indul a buli… akarom mondani, a fejlesztés. Fél éven belül elkészülnek a szakik a beépítésével, lesz kávézó, meg fitnesz pont, meg helyi nevezetességekkel kicicomázott játszótér (erre kíváncsi leszek, tippeljünk, hogy lesz-e Szigligeti Színház formájú kisház mondjuk, vagy éppen Tiszavirág híd alakú mászóka), de még futókör is. Kinek mi tetszik. Valakinek semmi, azok ne bámészkodjanak, lehet másfelé sétálni, csókolom.

Potenciál van a helyben, ahogyan a Verseghy előtt is volt (nagy erőkkel készülget az ottani kávézó is, ahogy látom), de itt kap rá 22 ezer négyzetmétert, meg 555 millió forintot a városüzemeltetés, egyik sem kevés, sőt, a terület olyan 4-5-szöröse lehe a Tisza parkénak. Szurkoljunk, hogy tényleg maradandó, zöld, zöldebb, még zöldebb élményközpont legyen Szolnok tüdeje, amit sikerül majd normálisan belakni. A hangsúly a normálison van. Még mindig.

Megosztás:

További hírek:

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg –

Trianon 100 – Szolnok

1920. június 4-én, a Párizs melletti Trianon kastélyban aláírt békeszerződés értelmében országunk elvesztette területének több

Elkészült a Tisza park

Befejeződött a Tisza park felújítása, így a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy gyönyörű parkrendszer csábítja

All Rights Reserved © 2020