Az erdélyi magyarság sorsa nem érdekli az Európai Bizottságot

Az őshonos magyar kisebbség jogait nem tartják tiszteletben és az erdélyi magyarság sorsa nem érdekli az Európai Bizottságot és a parlamentet – írta idősebb Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke a Fejér László Ödön RMDSZ-es szenátorral közösen jegyzett cikkében az erdely.ma honlapon.

A pénteki keltezésű – Az Európai Unió tehetetlensége miatt szintet lépett Romániában a magyarellenesség címmel megjelent – írásban az áll, Klaus Iohannis román államfő magyarellenes kirohanásai mozgósították a román politikai pártokat és a román nacionalista mozgalmakat, és aki nem hajlandó részt venni a jogsértő hangulatkeltésben, azt hazaárulónak kiáltják ki.

A magyar nemzeti kisebbség érdekeit védő csekély számú jogszabály hátrányos tartalmú módosítását szorgalmazzák és nem tudni, hogy ez a folyamat mikor ér véget.

A magyar Országgyűlés nemzeti összetartozást szolgáló határozatára válaszul a román Szociáldemokrata Párt kezdeményezésére elfogadták azt a törvényt, amely évről-évre lehetővé teszi az igazságtalan trianoni paktum megünneplését, a magyarság provokálását – olvasható a cikkben.

“Meggyőződésünk, hogy az Európai Unióban, amely jogközösség, nem fordulhatna elő olyan eset, hogy az egyik tagállam államfője az ország őshonos kisebbsége ellen uszít és az emberi és kisebbségi jogokat súlyosan sértő politikai cselekedeteket az unió vezető szervei cinkos közömbösséggel szemlélik és nem tesznek semmit a káros folyamatok megállítása érdekében. Nemzetközi összefogást kezdeményezünk a Romániában tapasztalható és az államfő által irányított kisebbségi diszkrimináció ellen” – írta idősebb Lomnici Zoltán és Fejér László Ödön.

Megosztás:

További hírek:

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg –

Trianon 100 – Szolnok

1920. június 4-én, a Párizs melletti Trianon kastélyban aláírt békeszerződés értelmében országunk elvesztette területének több

Elkészült a Tisza park

Befejeződött a Tisza park felújítása, így a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy gyönyörű parkrendszer csábítja

All Rights Reserved © 2020