Egymást ügynöközte a szétesés határára kerülő szolnoki baloldal egy titkos hangfelvételen

Ti nem vagytok idevalók – Szotyori-Lázár Zoltán ezekkel a szavakkal jelezte Lukácsi Katalinnak, hol van a helye egy hétfőn kiszivárgott hanganyagon. A romokban lévő szolnoki baloldal kulcsszereplőinek beszélgetése megmutatja, milyen állapotok uralkodnak a kényszerből összeállt összefogás tagjai között. Ügynöközés, egymás utasítgatása, és totális paranoia – egészen elképesztő felvétel látott napvilágot.

Viszont, ha téged ennyire fog a Fidesz, akkor nagyon kétes a megbízhatóságod az ellenzék szempontjából, erre nem gondolsz?!

– ez a kicsúcsosodása annak a beszélgetésnek, amelyet a szolnoki baloldal két vezető politikusa, a jobbikos Szotyori-Lázár Zoltán és az MMM-es Lukácsi Katalin folytatott egymás között egy hétfőn kiszivárogtatott hanganyagon. Bár a Szolnokrata nevű Facebook-oldal felvételéből nem derül ki egyértelműen, de az minden bizonnyal az önkormányzati választást megelőzően készült, amikor a polgármester-jelöltségért ment a harc a két oldal között. Mint ismert, a feljelentésig fajuló vita arról szólt, hogy a szocialista Radócz Zoltán, vagy Lukácsi Katalin legyen a baloldal közös indulója, és ki kezelje a pártokat összefogó Szolnoki Többség közösségi oldalát.

Ügynökvádak a szolnoki baloldalnál
A baloldal összes paranoiáját felvonultatta a beszélgetés, amelynek során (egészen képtelen) ügynökvádakkal illették egymást a felek. Lukácsi éppen azt a Szotyori-Lázárt nevezte a Fidesz beépített emberének, akinek kulcsszerepe volt a Jobbik balratolásában. Ahogy beszámoltunk róla, Szotyori-Lázár volt a Jobbik és az Transparency International között az összekötő ember, komoly szerepe volt a párt és a hazai Soros-világ közelítésében.

“Tehát, Zoli, én továbbra is azt tudom mondani, hogyha téged ez ennyire érzékenyen érint, akkor add át az admin jogotannak, aki az egyesületet vezeti” – követelőzött Lukácsi Katalin, amire Szotyori-Lázár válaszul alkalmatlannak nevezte Csikós Attilát, a Jobbik akkori választókerületi elnökét, aki egyben az egyesület vezetője volt, és ironikusan beszélgetőpartnerének is odaszúrt.

Ti nem vagytok idevalók!

– szögezte le nem mindennapi módon a Jobbikból ki-, majd belépő politikus, aki az elmúlt hetekben újra a helyi alapszervezet elnöke lett. Lukácsi erre úgy válaszolt “Zoli, ne haragudj, felmosod velünk a padlót, gyalázol és hazudsz rólunk, és közben falazzunk neked, hogy ne jelentsenek fel benneteket.”

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezető politikusa és Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke egymásnak esett egy kiszivárgott hangfelvételenFORRÁS:
Mint ismert, az önkormányzati választást megelőzően több településen is komoly harc bontakozott ki az induló helyekért a baloldali pártok között. Szolnok volt viaskodásuk legfőbb terepe, hiszen itt két egyforma erőt képviselő csoport is aspirált a polgármesterjelölt és az egyéni jelöltek személyének meghatározására. Az egyiket Lukácsi mozgatta, a másik mögött pedig Szotyori-Lázár állt, igaz, utóbbi ekkoriban azt híresztelte, kivonult a politikából. Végül Szotyori-Lázárék nyertek a belső csatározásokban, azonban az általuk támogatott Radócz Zoltán sima vereséget szenvedett a fideszes polgármester, Szalay Ferenc ellen a tavaly októberi választáson.

Ahogy az várható volt, a toldozott-foltozott baloldal nem tudott egységes maradni a választás után.

Foszlik a frakció
Az Origo számolt be róla elsőként, hogy két baloldali képviselő, Ligeti József és Fajcsák Károly is jelezte kilépési szándékát a jegyzőnél. Azóta mindketten távoztak a baloldali pártok képviselőcsoportjait összefogó Szolnoki Többség nevű frakciószövetségből, pályafutásukat függetlenként folytatják.

Szotyori-Lázárék elsősorban Ligetit támadják, mondván, hogy elárulta szövetségeseit, és csatlakozott a kormánypártokhoz. A jobbikos politikus több posztban is elemezte egykori pártfogoltját, árulónak nevezve őt.

Az új közgyűlésben a kormánypártoknak nyolc, a baloldali szövetségnek tíz képviselője lett, amivel többségbe került a baloldal. Ligeti és Fajcsák döntésével azonban módosultak az erőviszonyok, a helyi baloldalnak megrendültek a pozíciói.

BORDÁCS BÁLINT/ORIGO
https://www.origo.hu/itthon/20200518-belviszaly-a-szolnoki-ellenzeknel.html
FOTÓ: MTI/BALOGH ZOLTÁN – FACEBOOK

Megosztás:

További hírek:

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg –

Trianon 100 – Szolnok

1920. június 4-én, a Párizs melletti Trianon kastélyban aláírt békeszerződés értelmében országunk elvesztette területének több

Elkészült a Tisza park

Befejeződött a Tisza park felújítása, így a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy gyönyörű parkrendszer csábítja

All Rights Reserved © 2020