Országfutást szervezett a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségét címmel szervezett figyelemfelhívó eseményt, hogy ráirányítsa a figyelmet koronavírus járvány kezelése során a Magyar Honvédség társadalmi felelősségvállalására, az összefogásban rejlő erőre, illetve az egészségünk megőrzésének fontosságára.

Az elmúlt időszakban a COVID-19 koronavírus okozta járvány miatt eddig ismeretlen kihívás elé állította a világot, így hazánkat is. A helyzet nehézségeinek megoldása, a vírus terjedésének megállítása példa nélküli együttműködést kívánt minden felelős szervezettől, így a Magyar Honvédségtől is. A fokozott igénybevételnek kitett katonák ebben az helyzetben még inkább komoly például szolgálnak a civil lakosság előtt.

Ennek hangsúlyozására született a Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért esemény, amelyet hazánk azon településein szerveztek, ahol a honvédség katonái szolgálatot teljesítenek. A futás útvonala érinti azokat a szervezeteket, intézményeket, akik kiemelt feladatot láttak el, s összefogásuk eredményeként hazánk sikeresen vette fel a harcot a járvánnyal. Szolnokon, a városházától indulva 39 futó 5 helyszínt érintett a futás során, melynek kezdetén Fejér Andor alpolgármester is köszöntetet mondott a katonáknak, az intézményeknek és az állampolgároknak a elmúlt hónapokban tanúsított fegyelmezettségért, összefogásért.

A katonák a futás során érintették a város két kórházát, a Megyei Rendőr-főkapitányságot, a mentőállomást, a katasztrófavédelmet, útvonaluk vége az MH 86. Helikopterbázis volt.

Amint azt dr. Koller József dandártábornok elmondta, a futással nem csak a honvédség szerepvállalására, a mindannyiunk számára fontos egészségmegőrzésre, de a város vezetésével való jó kapcsolatra is szeretnék felhívni a figyelmet.

szolnok.hu

Megosztás:

További hírek:

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg –

Trianon 100 – Szolnok

1920. június 4-én, a Párizs melletti Trianon kastélyban aláírt békeszerződés értelmében országunk elvesztette területének több

Elkészült a Tisza park

Befejeződött a Tisza park felújítása, így a Tisza-hídtól a Tiszavirág gyaloghídig egy gyönyörű parkrendszer csábítja

All Rights Reserved © 2020