Vadhúst a kaptak kórházak Szolnokon

Több mint négyszáz adag konyhakész őzhúst adtak át pénteken a két szolnoki kórház részére, míg a hátrányos helyzetű szolnoki családok között ezer paradicsom- és ugyanennyi paprikapalántát osztottak a Tisza-parti megyeszékhelyen.

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére és szervezésében a szolnoki Hetényi Géza Kórház, valamint a MÁV Kórház egészségügyi dolgozóit – a vadászok, vadgazdálkodók által felajánlott – konyhakész őzhússal támogatják a járvány elleni küzdelemben végzett munkájukért.

A vadhúst Kelemen József, az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályának tájegységi fővadásza adta át pénteken az intézmények vezetőinek. A Hetényi kórházban az átadáson részt vett Rehó János fideszes önkormányzati képviselő.

A Hetényi kórháznak szánt csontozott őzhúst – amelyet az Aranykalász Vt., Diana Vt., Hunor Vt., Jász – Föld Zrt., Millér Vt., Nagykörűi Vt., Szenator Vt., Szőke Tisza Vt., Wild Farm ajánlott fel – konyhakészre dolgozza fel a VADKER Kft., majd azt a kórház éttermének csapata készíti el. A Hetényi kórház 1600 egészségügyi dolgozója közül 200-an étkeznek rendszeresen az intézmény menzáján, számukra ott szolgálják fel az ételt.

A MÁV Kórháznak szánt csontozott őzhúst a Szalacska Vt. által felajánlott húsból a VADKER Kft. által konyhakész állapotra feldolgozva a kórház éttermének csapata fogja elkészíteni.

Az egészségügyi dolgozók mellett a hátrányos helyzetű családokra is gondoltak Szolnokon. Ezer paradicsom- és ugyanennyi paprikapalántát ajánlott fel a nehéz helyzetben levő családok – főként idősek és nagycsaládosok – számára a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Agrárkamara. Kiss Józsefné, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) képviselője és Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke adta át pénteken a palántákat az Újvárosi Fejlesztési Irodában. Az eseményen jelen volt Molnár Iván, a városrész fideszes önkormányzati képviselője is.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020