Közös fellépéssel Brüsszel genderlobbistái ellen – Írd alá!

Az Alapjogokért Központ stratégiai partnere, a lengyel Ordo Iuris jogi elemzőintézet vezetésével 14 európai konzervatív szervezet indított online petíciót annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az Isztambuli Egyezmény több családellenes, a genderideológia nyílt terjesztését célzó pontjára.

Az egyezmény a magyar szabályokhoz képest nem jelentene a nőknek többletvédelmet, cserébe olyan fogalmat honosítana meg, mint a társadalmi nem, a gender. Közép-Európa felvállalja és megvédi értékeit, s nem engedi, hogy a nőkkel szembeni erőszak elleni fellépés ürügyén ideológiailag szélsőséges megoldásokat vezessenek be a hagyományos családmodell gyengítése céljából.

Bár az egyezményt több tagállam sem támogatja, így nem lehet az egész Európai Unióban életbe léptetni, sok jel arra utal, hogy az Európai Bizottság azt el akarja fogadtatni, egyes elemeit meg akarja honosítani. A közelmúltban több közép-európai állam is határozottan kiállt a nemzeti szuverenitás és a hagyományos családmodell védelme mellett, és felhívta Brüsszelt, hagyjon fel azon törekvésével, hogy az Isztambuli Egyezményt eljárásjogi trükkel ráerőlteti a tagállamokra.

Az online petícióhoz ITT lehet csatlakozni.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020