Mind jól járunk Debrecen fejlődésével

Négy megye lakosai járnak jól a Debrecenbe érkező beruházásokkal! Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére ugyanis összefogott négy megyeszékhely, hogy a jövőbeli gazdasági fejlesztéseit összehangolja, és egymást segítse.

Immár kormányhatározatban is megnevezett Kreatív Régiót alkot Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Hajdú-Bihar megye, valamint a szomszédos országhatáron túli területek. A Kreatív Régió lényege, hogy a térségbe érkező tőkét és befektetőket céltudatosan a megfelelő helyre irányítsák.

– Az együttműködés célja, hogy a Debrecenbe érkező gazdasági erő segítségével tudatosan, a meglévő erőforrásokat felhasználva egy dinamikusan felfelé ívelő pályára állítsuk az egész térséget – magyarázta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Jelenleg a stratégiaalkotás időszakában tartanak, a 2020 és 2030 közötti időszak irányait jelölik ki a szakemberek. A kormányzat minél hamarabb szeretné összeállítani a fejlesztések stratégiáját.

– Mi a megyei önkormányzattal, dr. Kállai Mária parlamenti képviselőnkkel szorosan együttműködünk az új programban. Nagy a felelősségünk, hiszen a most kialakítandó stratégia évtizedekre határozza majd meg Szolnok és a megye jövőjét. Pontosan ezért is vonunk be gazdasági szakembereken túl az egyeztetésbe olyan diplomás fiatalembereket is, akik világlátottak, néhány évnyi munkatapasztalattal is rendelkeznek már, és jövőjüket, karrierjüket itt Szolnokon képzelik el – tette hozzá Szalay Ferenc.

Szerző: Zoltán Kitty, lokal.hu

Megosztás:

További hírek:

Szúnyogpánik

Ki nem találnád, de a legforróbb sztori manapság Szolnokon a szúnyoggyérítés kérdésköre. Nincs jó válasz,

All Rights Reserved © 2020