Átadták a Syngenta kukorica és napraforgó vetőmag-kutatóbázisát Mezőtúron

Európa legnagyobb kapacitású kukorica- és napraforgóvetőmag-kutatóbázisát építette fel a svájci székhelyű Syngenta Mezőtúron. A 1,5 milliárd forintból megvalósított beruházást csütörtökön adta át az agrárminiszter.

Nagy István a magyar mezőgazdaság “koronaékszerének” nevezte a vetőmag-előállítást, vetőmagtermesztés. Hozzátette: Magyarország vetőmagágazata évente csaknem 190 milliárd forint értékű árut állít elő.

Gaël Hili, a Syngenta európai vetőmagüzletágának igazgatója elmondta: a modern technológiával felszerelt állomás különféle kukorica- és napraforgófajtákat nemesít az egész európai piacra.

Fotó:  Nagy István agrárminiszter (j3), Gaël Hili, a Syngenta európai vetőmagüzletágának igazgatója (j2), Varga Róbert, a kutatóbázis vezetője (j), Boldog István, Törökszentmiklós és térsége fideszes országgyűlési képviselője (b4), Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP), Mezőtúr polgármestere (b2) és Berkó Attila, Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott (b) a svájci székhelyű Syngenta Európa legnagyobb kapacitású kukorica- és napraforgóvetőmag-kutatóbázisának épületében az átadóünnepség napján Mezőtúron 2020. június 25-én. A beruházást 1,5 milliárd forintból valósították meg. MTI/Mészáros János

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020