Amikor a balos politika szentesíti a lopást

Igencsak lyukasnak bizonyul mostanában száz és száz szolnoki postaláda, s ezeken a különleges réseken pont a konzultációs ívek esnek ki furcsa módon. Ez a „véletlen” eset pedig pont egybeesik a baloldali ellenzék akciójával, mellyel a kormány konzultációs szándékát igyekeznek hiteltelenné tenni. Ugye önök sem hiszik ezt el? Egy pénteken nyilvánosságra került biztonsági felvételen pont egy szolnoki balliberális aktivista bukott le csúnyán, s borította ezzel fényárba a Szolnoki Többség akciójának eddig eltitkolt fejezetét.

De mi is történik most valójában? A konzultációs levelek országos begyűjtő akciója itt Szolnokon önmagában finoman szólva sem elsöprő erejű, s ezt a buktát nem engedhetik meg maguknak a baloldalon. Ezzel párhuzamosan történik? Hirtelen eltünedeznek a postaládákból a konzultációs ívek. Még azt a lehetőséget sem kapják meg sokan, hogy saját maguktól dobják ki, vagy adják oda a hős ellenzéki képviselőknek, merthogy valaki, vagy valakik nemes egyszerűséggel kiürítik a postaládákat.

Döbbenet. A lebukott szolnoki asszonyság közismert aktivistája a helyi MSZP-nek, a DK-nak, a Jobbiknak, az LMP-nek, mindegyik csapatnak. Büszkén fotózkodtak vele, aki kicsit is nyomon követi a helyi politikai aktivitást, egyetlen állandó ember volt ott az ellenzék összes megmozdulásán, az pedig ez a levéltolvaj aktivista. Éppen ezért igen nehéz elhinni, hogy levélszerző akciójáról ne tudott volna senki az említett pártok közül.

Ne keressék, a Szolnoki Többségnek még nem sikerült elhatárolódnia aktivistájuk tettétől. Hogyan is sikerült volna, hiszen azóta is folyamatosan posztolnak a megszerzett levelekről, s elegáns kívülállóként mossák kezeiket: mit tudják ők, honnan vannak a levelek. Alighanem ők a hősiességet, az ellenállást látják ebben, sokan pedig a mocskos tolvajlást. Bárhogyan is tesznek már ezután, ez az akciójuk csúnya léket kapott. Ahelyett, hogy büszkén felvállalnák a véleményüket. Igaz, akkor abban a rendkívül kellemetlen helyzetben találnák magukat, hogy valójában ők is egyetértenek a járvány elleni védekezéssel, a gazdaság újraindításával. Na az lenne a nagy önmeghasonulás, amit ugyebár egy felelős ellenzéki politikus azért mégsem vállalhat be! Addig meg szaporodnak a lyukas kukák és a furcsa módon eltűnt levelek…

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020