Térségfejlesztési program

A megyei önkormányzattal közösen vesz részt Szolnok négy megye és megyeszékhely közös térségfejlesztési programjában, mellyel meghatározhatjuk az országrész jövőjét az elkövetkező évtizedekre.

“Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc, valamint az érintett megyék egy olyan programon dolgoznak most, ahol a gazdaság, a közlekedési infrastruktúra fejlesztése és a turizmus egyaránt kiemelt szerepet kaphat. Ma erről a megyei önkormányzat közgyűlésén beszélhettem, s biztosíthattam a képviselőket: közösen, egy célért dolgozva szeretnénk lerakni a jövő alapjait.” – írta közösségi oldalán Szalay Ferenc Szolnok polgármetere. 

A fejlesztési program hozzájárul ahhoz, hogy a Debrecen, Szolnok, Nyíregyháza, Miskolc, Kassa, Eperjes, Ungvár, Beregszász, Szatmárnémeti és Nagyvárad egy hárommilliós régióvá váljon.

A kormány a projekt első, 2023-ig tartó szakaszára, a programok előkészítési időszakára 48,3 milliárd forint fejlesztési forrás biztosításít, a teljes fejlesztési program forrásigénye 600 milliárd forint.

Megosztás:

További hírek:

170 milliós támogatás

A szolnoki vízilabda és labdarúgás működéssel összefüggő üzemeltetési feladataira a magyar állam 170 millió forint

All Rights Reserved © 2020