TISZtAPART meg tépézés

Van két fogalom, ami mostanság elég menő a next generáció körében. Az egyik baromi jó, a másik pedig baromi jó lehetne, főleg akkor, ha az elsővel karöltve történne.

Már nem először durran bele a nulláslisztbe az a gondolat, hogy a fiatalok egészen menő helyeket tölthetnének meg, Budapest minime-ntájára igazi highlife hangulatú délutánokat/estéket gründolhatnának a Tisza partján. Ott van a Dokk, ami ugyan még nem nyitott meg, de ha egyszer eljutunk odáig (menj lejjebb, Tisza!), azért bőven jobb adottságokat vonultat majd fel, mint a Tiszaparti előtti gátszakasz, vagy ott van a Tisza park, ami kicsiben modellezhetné a fővárosi Erzsébet teret, ott legalább nem a betonba kell beleolvadni. 

De nem, te lázadsz, neked ne mondja meg senki, tanácsot se adjon, javasolni se javasoljon, tudom. Toljad csak ott a JBL hangszóróddal, tépézzél, ahol eddig, oké, ezzel sincs baj, ne higgy a boomereknek, akik azt szajkózzák, hogy a mai fiatalok már nem tudnak értelmesen bulizni. Tudnak. Tudod, hogy tudnak. Más kérdés, hogy akarnak-e. Egyetlen dolgot kellene magadévá tenni, haverom: az agyad legalább addig érjen el, mint néhány értelmesebb kortársadnak, akik életre hívták a TISZtAPART kezdeményezést. Tudod, mi az? Nem?

Mutatom: https://www.facebook.com/TISZtAPART/

Közvetlen célja az, hogy a hétvégi bulik alatt termelődő szemét ne a Tisza-partot terhelje, hanem célzottan egy helyre gyűjtsék a szórakozó brigádok. A projektben közreműködő középiskolás, főiskolás fiatalok maguk is fontosnak tartják a környezettudatosságot és Szolnok környezeti értékeinek megőrzését (=környezettudatos szórakozást). Abban a szellemben dolgozták ki a projekt elemeit, hogy mindannyian felelősek vagyunk a helyért, ahol élünk, felelősek vagyunk azért, amit teszünk. 

Érted már? Ha ezek után sem, akkor nehéz lesz közös nevezőre jutni…

Az NHSZ telepakolta a partot kukákkal. Neked, nektek, mert volt hétvége, mikor már jó irányba látszott haladni ez az egész történet. Aztán nem lett hepiend, pedig lehetne. Elmaradt a hétvégi tépé? Dehogy. Csak így már nem akkora vagányság. Kosarazz sörösdobozzal, life is a game alapon, told a kukát a csapatodhoz, ha már a szemét nem viszi magát a kukához, találj ki valamit, hogy ne legyen cringy a helyszíni takarítás. Legyél ebben úttörő!

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020