Nem veszi át a város a hibás kivitelezést!

Jelentős, 2,6 milliárdos beruházás végéhez ért Szolnok városa a dr. Sebestény körút és a Mester úti terület összekötésével. A munka gyakorlatilag a végéhez ért, ám a közelgő ünnepélyes átadást minden bizonnyal elhalasztják, ugyanis igen komoly minőségi kifogásokkal élt a megyeszékhely önkormányzata. Amíg azokat nem orvosolja a kivitelező, addig egyszerűen nem veszik át az új utat és az egyéb létesítményeket.

Dr. Kondor Anita műszaki igazgató, Fejér Andor alpolgármester, valamint Baranyiné Sárközi Erika fejlesztési igazgató vizsgálja meg a hibás részeket (balról jobbra)

A Várkonyi téri Zagyva-híd teljes felújítása, a Városmajor út és a Sebestény körút találkozásánál lévő körforgalom, valamint a Mester úti körforgalom megépítése, közte egy új út és kerékpárú építése közvilágítással. Nagyjából ezt tartalmazza az a fejlesztés, mellyel lényegében egy új városrész nyílik meg Szolnokon. Azonban egyelőre várni kell a hivatalos birtokba vétellel, lévén a megyeszékhely hivatala nem vette át a fejlesztést a kivitelezőtől.

– Olyan minőségi kifogások merültek föl, melyeket nem fogadhatunk el – mondta az iSzolnoknak Fejér Andor (Fidesz-KDNP), fejlesztésekért felelős alpolgármester. – Egyszerűen nem volt kellő szintű a szakmai igényesség, bemosódások, süllyedések találhatók az út mentén, nincsenek szintben átkelők, az elmúlt napok esőzései pedig vízelvezetési hibákat is megmutattak.

A dr. Sebestény körút kinyitása egy új városrész kialakulását teszi lehetővé

Az alpolgármester hozzátette: hibajegyzéket állítottak össze a kivitelező számára, azoknak a maradéktalan kijavítása lesz a feltétele a műszaki átvételnek.

– A 2,5 milliárd forint beruházással az a célunk, hogy kényelmesebbé, biztonságosabbá tegyük az itt lakók életkörülményeit. Ráadásul ez a terület városfejlesztési szempontból is komoly jelentőséget kaphat, hiszen lakóövezeti és kereskedelmi fejlesztések indulhatnak el az elérhetővé tett területeken.

Fejér Andor hozzátette: a közlekedés különösen fontos kérdés volt már a tervezés során is, a környéken élők érdekében csillapított forgalom haladhat itt, 3,5 tonnásnál nagyobb jármű az új úton nem közlekedhet, emellett sebességkorlátozással biztosítják a környék nyugalmát.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020