Október végén nyit a MÁV strand Szolnokon

Ezt ígérte Rózsa József, a szolnoki sportcentrum igazgatója, amikor a strand területén fogadta az újságírókat. Mint mondta, a műszaki átadáson már túl vannak, a hatósági engedélyeztetések tartanak és megy a maga nem éppen sebes útján a fúrott termálkút gyógyvízzé minősítésének eljárása is. A parkolót be kell fejezni az útépítéssel együtt, hiszen itt az atlétikai pálya, a télen-nyáron üzemelő strand és a sportcsarnok-lőtér látogatói autóit fogadni kell, a sportolókat és nézőket szállító buszoknak megfelelő út szükséges.

A teljes sportközpont – atlétikai centrum, sportcsarnok, strand – működtetése a sportcentrum újabb feladata lesz, az igazgató szerint minden bizonnyal kaput nyitnak a nemzeti ünnepen, október 23-án, ehhez kétség nem fér – tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy addigra minden próbaüzem véget ér, az ötven méteres medencére sátortető kerül, azaz már téliesített formában vehetik birtokba a városrész és a város más területéről érkezők a strandot-uszodát, amire nagyon sokan várnak.

Hamarosan bokrokat, fákat telepítenek, folytatják a füvesítést, a körmedence fölé árnyékoló kerül, vendégek ellátására lesz alkalmas a Kék-fehér vendéglő, befejezik az útépítést. Nyitás tehát idén, október 23-án.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020