Megoldódik a Véső út környékének vízelvezetése

Mintegy 500 millió forint uniós támogatással újul meg decemberre a Véső út környéki vízvédelmi rendszer Szolnokon. A beruházás a térség bel- és csapadékvíz kezelési problémáira ad megoldást, valamint lehetővé teszi a Véső úti sportkomplexum létesítményeinek biztonságos vízelvezetését és hálózatra kapcsolását.

A Véső úti térség rehabilitációja több infrastrukturális és közmű létesítmény fejlesztését, kiépítését vonzza magával. A sporttelepen új úthálózat, parkolókat és épületeket alakítanak ki, melyek jelentősen megnövelik a csapadékvíz hozamot a vízgyűjtő területen. A most kiépülő hálózat biztosítja a megújuló sportkomplexum és strandfürdő, valamint a Horog, a Hant, a Kőrösi és a Lomb utcák által határolt területeken keletkező csapadékvizek biztonságos elvezetését, melyet a Görbe-ér fogad majd be, ennek mederkotrása szintén a projekt részét képezi. A fejlesztésnek köszönhetően a VCSM ZRt. üzemeltetésében lévő egyesített rendszerű csatornák terhelése csökken, melynek előnyét nem csak a Véső úti térségben élők, hanem a környező városrészben lakók is élvezhetik majd.

A Duna Aszfalt Kft. megkezdte a kivitelezési munkálatokat, melyek keretében július 26-ig az alábbi munkák zajlanak:

– a Horog utca 11–41. szám között aknaépítések vannak folyamatban a leágazó utcacsatlakozásoknál, útlezárásra nem kell számítani,

– a Csallóköz utca 42-52. szám közöttcsapadékvíz csatorna kiépítése van folyamatban, napközben a kivitelezés alatt az utca nem járható,

– a Füge utca teljes 1-2. szám között vízkiváltási munkálatok miatt az utcát lezárják, átmenetileg nem lesz járható.

A kivitelező a munkálatokat reggel 7 óra és délután 17 óra között végzi. Ez idő alatt fokozott figyelmet kérnek az arra járóktól!

Alföldhír.hu

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020