Szolnok, a körbebringázható város

Aki gyakrabban megfordult a szolnoki Milléren, akát kerékpárral, akár autóval, gyakran emlegethetett mindenféle szenteket. Az út már eléggé gyalázatos állapotba került, amikor végre Szolnok városa nyert egy uniós pályázaton, kerek hétszáznegyven millió, vissza nem térítendő forintot. Ebből készült el a három kilométer hosszú betonút, amin kényelmesebben lehet megközelíteni a Tisza partot, a lovardát, de a vízügyi múzeumot is. Mindehhez csatlakozott egy körforgalmi csomópont is, amiben a Nagykörű irányába vezető lehajtó is (benne a Milléri kerékpárút kereszteződésének elérése) elkészült, amit már javában használnak az autósok, biciklisek egyaránt.

Fejér Andor alpolgármester köszöntőjében megemlítette, hogy a városban néhány év alatt több tíz kilométer kerékpárút épült már eddig is, de újabbak elkészítése is ott van a tervek között, hiszen népszerű lett a drótszamár és egyre népszerűbb.

Az ünnepi szalagvágás után néhány ifjabb és idősebb bringás neki is vágott a város felé vezető útnak. Szolnok már körbebringázható és minden fontosabb pontja, lényegesebb látnivalója elérhető két keréken is.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020