Új parancsnok a szolnoki kiképző központ élén

Átvette a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ (MH BTKK) csapatzászlaját az alakulat következő vezetője. Az új parancsnok eddig a szintén szolnoki 86. Helikopter Bázis törzsfőnöki beosztásában szolgált, idén júliustól vezeti az MH BTKK-t.

Kiss Róbert ezredes harminc évet töltött a légierő szolgálatában repülő mérnökként. Tizennégy évig a Magyar Honvédség 87. Bakony Helikopter Bázis, tizenhat évig a 86. Szolnok Helikopter Bázis kötelékében szolgált, az utolsó kilenc évben törzsfőnökként.

Az ünnepi állománygyűlésen zajlott parancsnokváltáson Kiss Róbert köszönetet mondott azoknak, akik segítették eddigi útján. Megerősítette, hogy a központban folytatni fogják a magas elvárásoknak is megfelelő korábbi munkát, amit a jelenkor kihívásai is megkövetelnek. Elmondta, a Kiképző Központ eddig szoros kapcsolatot ápolt a megye és a város vezetőivel, társszervekkel, szolnoki civil szervezetekkel. – Továbbra is elkötelezettek vagyunk a közös munka és az együttműködés mellett – jelentette ki.

Mozgalmas és sikeres évet zártunk – összegezett a leköszönő parancsnok. Rédei Róbert alezredes szerint munkájuk sikere, hogy idén nemzetközileg elismerték oktatói tevékenységüket, valamint kiemelte az MH BTKK-nak a Közös akarat COVID-2020 feladatra történő felkészítő munkásságát.

Új időszak kezdődik az MH BTKK életében, hiszen augusztus 1-jétől az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) alárendeltségéből a Transzformációs Parancsnokság alá kerül – jelentette be az eseményen az MH HFKP parancsnoka. Baráth István dandártábornok kijelentette, a központ ismert és keresett volt színvonalas képzései miatt, és a koronavírus-járvány elleni védekezésből is kivette a részét. A dandártábornak köszönetet mondott Rédei Róbert alezredesnek eddigi munkájáért.

Átadták az állománygyűlésen László Dániel festőművész „Magyar katona a végeken túl” című festményét is. Az alkotás a hazájuktól távol szolgáló magyar katonáknak állít emléket. A festmény művészeti értéke, valamint a távolba szakadtak magányosságának kifejezése miatt is került a Magyar Honvédség tulajdonába, most az MH BTKK-ban állították ki.

(Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal)

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020