Gyönyörűek a művésztelepi lakások Szolnokon

Már van olyan művész is, aki beköltözött a tetőtöl a földszintig tökéletesen megújított művésztelepi lakásokba, van, aki még csak ezután teszi meg.

Csalódni nem fog, mert az ország legrégebbi művésztelepe – benne a tíz műteremlakás – jókora változáson ment át az elmúlt hónapokban, és persze előnyére. Korszerű, mai anyagok beépítésével még tágasabb műtermek, melléjük került az öntőműhely, a grafikai „labor” is készen várja az alkotókat akik jöhetnek közelről és távolról. A messziről érkezők vagy éppen szakmai táborozóknak szálláshely is kikerült abból a sok százmillió forintból, amiből újra európai szintet mutathat Szolnok művésztelepe.
A régi lakók nyilván nem könnyen élték meg a hurcolkodást, visszahurcolkodást, de amikor elfoglalhatják a gyönyörű műteremlakásokat, bizonyára minden kellemetlenség a múlt ködébe vész, kiteljesedhet vagy pontosabban kényelmesebbé válhat az alkotómunka.

Szalay Ferenc polgármester nyugtázta, hogy minden nehézség ellenére jól állnak a munkálatok, késő őszre a telepen a művészek számára minden fontos területén elkészül a föl- és megújítás.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020