Budapest és Abony között már négy sávon lehet autózni

Újabb, tizenhét és fél kilométeres szakaszát adták át csütörtökön délelőtt az M4-es autóútnak: a Cegléd-Abony közötti szakaszt. Ezzel Szolnok is közelebb került a fővároshoz, hiszen az autóút Pest megyében 62 kilométeres, Abony és Szolnok között pedig már csak 15 kilométer a távolságnyi az első négysávos szakasz.

Mint a kis ünnepségen Palkovics László innovációs miniszter fogalmazott:  a kormány megígérte az autóutakat, azt, hogy záros határidőn belül minden megyeszékhely elérhető lesz négysávos úton.  Nyolc megyeszékhely már élvezi ennek előnyeit, Szolnokra két éven belül „érkezik” meg az M4-es, a munkálatok már javában tartanak. Ehhez a szakaszhoz két híd – egy a Zagyván, egy másik pedig a Tiszán – is megépül.

Kállai Mária országgyűlési képviselő asszony a kormányzat tudatos útépítését és ezzel együtt a vidék tekintélyes fejlesztését emelte ki, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere pedig a hamarosan teljesülő régi vágynak említette a folytatódó útépítést. A jászkun megye székhelyt hamarosan elérő autóút gazdasági fejlesztésekre ad lehetőséget, ami a körzetben élő polgárok életének minőségi javulását hozza magával.

Csak ezen az új szakaszon egymillió háromszázezer köbméter földet mozgattak meg, hatvanhárom ezer négyzetméter aszfaltot terítettek, négy új aluljáró készült, a közlekedést 370 KRESZ-tábla segíti.

Megosztás:

További hírek:

Rejtvény

Hódmezővásárhely polgármestere – aki azt sem érdemli, hogy a nevét szájamra vegyem – még márciusban

All Rights Reserved © 2020