Óvodai fejlesztések Szolnokon

A Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) keretében nyert 940 millió forint vissza nem térítendő támogatásból három óvoda újul meg Szolnokon – az erről szóló előterjesztést szerdán szavazta meg egyhangúlag a város közgyűlése.

Pókász Endre, a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a program során korszerűsödik a Kolozsvári úti, illetve a szandaszőlősi Eszterlánc óvoda, valamint a Kertváros-Alcsisziget és térsége területén egy új óvoda épül.

A több mint háromszáz gyereket érintő beruházások jövőre kezdődő kivitelezése idején az óvodások a város többi hasonló intézményébe járnak majd – jegyezte meg.

Az elfogadott előterjesztés szerint a belvárosi Kolozsvári úton levő négy csoportszobás intézmény 1974-es nyitása óta csak kisebb felújítások történtek. Az energiahatékonysági intézkedésekkel az épület üzemeltetése gazdaságosabbá válik, akadálymentesítésre is sor kerül. A szintén négycsoportos Eszterlánc óvoda felújítását a műszaki állapota és a városrészben tapasztalható férőhelyek iránti igény is alátámasztja.

A kertvárosi intézmény vályog- és téglaépülete eredetileg nem óvodának épült, a födémzáró betonkoszorú hiánya miatt statikai problémák jelentkeznek, nem megfelelőek az infrastrukturális feltételek. A jelenleg két csoportszobával rendelkező, gazdaságtalanul üzemeltethető intézmény helyett egy modern, komplex módon akadálymentesített, háromcsoportos új óvoda épül.

Megosztás:

További hírek:

A nyeretlenség vesztesei

Nem az egyetlen próbálkozás volt, ami vereséggel ért véget. ’56 is megjárta a hatalom megítélésének

All Rights Reserved © 2020