Valakinek elmentek otthonról…?

A  szolnoki testületi ülésen napirend előtt szót kért Győrfi Mihály. Aki történetesen ellenzéki alpolgármester is Szolnokon. Vagyis komoly szerepének kell lennie a döntések előkészítésében.

A napirend előtti fölszólalások éppen a hatalom gyakorlásával megbízottaknak céloztatik, elemezvén munkájukat, amit a testület rájuk szabott. Ebben döntöttünk, megcsináltátok? Megcsináltattátok?  És akkor a hatalom gyakorlásával megbízott felel a kérdezőnek: megcsináltuk. Ha nem, akkor elmondja, miért nem. Ami persze nyilván nem tetszik a képviselőnek.

Az koránt sincs gyakorlatban, hogy az (egyik vagy másik) alpolgármester kér szót és bírál. Mint a Győrfi nevű alpolgármester. Azt kérte számon a hatalomtól, hogy a (magántulajdonú) rég elhagyott méretes élelmiszerbolt miért van évek óta zárva, miért nem tesz ez ellen a város önkormányzata semmit, miért hagyja romlani-bomlani, miért nem nyittatja meg élelmiszerboltként a tulajdonossal. Vagyis a végrehajtó hatalom embere azt kérdezi magától, de persze másoknak címezve: miért tétlenkedik, töketlenkedik, pedig megígérte, hogy tüstént megnyitja a régi ABC-t. Ezt konkrétan Győrfi szocialista úr is bevette a választási programjába, tehát valójában állt a tükör előtt és szót váltott magával a közgyűlésben, napirend előtt. Hájsze’ legalább fél éve alpolgármester már, ha nem régebben.

Ha netán nem tudta, mit beszél Győrfi szociálista úr,  az ugye elég nagy baj, vagy tudta és mégis pattogott csöndeskén, akkor az is baj, mert eléggé idiótává változott a helyzet. Megtehette volna, hogy valamelyik nap megkérdezi a polgármestert, tud-e valamit a magántulajdonú ingatlanról. Már persze ha valóban érdekelte volna. De nem érdekelte, csupán a szereplés és annak bizonyítása, hogy bátor gyerek. Akkor elmondták volna neki a hozzáértők, hogy az egykori ABC áruház magántulajdon, a gazda eladná, de megfizethetetlen áron, egyéb tervek híjával van. Elmondták volna azt is, hogy nincs mit tenni a magántulajdonnal, az a gazdája joga. Már nincs szocializmus – kapta a gombócot a szocialista háborgó.

És tényleg nincs. Csak maradék szocialisták vannak.

Megosztás:

További hírek:

Rejtvény

Hódmezővásárhely polgármestere – aki azt sem érdemli, hogy a nevét szájamra vegyem – még márciusban

All Rights Reserved © 2020