Hordjuk zárt helyen a szájmaszkot!

Arra kérjük a város polgárait, hogy zárt helyen hordják a szájmaszkot a koronavírus fertőzés ideje alatt, azaz most is – hangzott el Rusvai Károly, a KDNP és Tasnádi Zoltán a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatóján a szerdai közgyűlés után. Emlékeztettek arra, hogy a maszkot kötelező hordani zárt, nyilvános helyeken – piac, üzletek, bevásárlóközpontok -, ahol sokan gyűlnek össze egyidőben. Mindketten remélték, hogy a közgyűlés élő közvetítését sokan látták, így akkor azt is, hogy a testület minden tagja viselte a szájmaszkot, több órán keresztül.

Rusvai Károly, a KDNP frakcióvezetője azokról az állami milliárdokról szólt, amiket részben a térség országgyűlési képviselői „szereztek meg” a városnak, aminek része a több óvodát érintő kilencszázmilliós fölújítási keret. Említette, hogy a megviselt kertvárosi óvoda helyett célszerűbb lenne már újat építeni, erre van is hajlandóság. Négy játszótér is megújul, erre százhatvan millió érkezik a nagy büdzséből, ehhez a város húsz milliót tesz hozzá. A pályázatok sikeréhez nagyban hozzájárult Kállai Mária képviselőasszony folyamatos közreműködése – hangzott el a sajtótájékoztatón is.

Tasnádi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője arról, a koronavírus ellenére is élénk érdeklődésről szólt, ami szükségessé teszi a meglévő ipari parkok bővítését. Sőt, mint mondta, a Besenyszög felé vezető úton, az M4-es lehajtójához közel újabb létesítését is fontolgatják. Mint mondta, nem tűnik jelentősnek, pedig fontos, hogy a testület megkétszerezte a tanulmányi ösztöndíjakra szánt eddigi tizenötmillió forintot, aki ehhez hozzá szeretne jutni, annak legalább a négyes átlagot föl kell tudnia mutatnia. Akinek a jelentkezését elfogadják, ő egyszeri alkalommal százezer forinthoz jut majd a következő tanévben.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020