Pesti Srácok: megbukott az ellenzéki összefogás Jászberényben

A PestiSrácok.hu hétfői írása szerint megbukott az ellenzéki összefogás Jászberényben, a jobbikos polgármester feloszlatná a testületet.

A hírportál információi szerint Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), a jászberényi összellenzék polgármestere a testület feloszlatását indítványozza, majd az időközi választás kiírását. Budai Lóránt szerint ugyanis nincs elégséges támogatottsága a várost vezető szivárványkoalíciónak, a testületben pedig mindennapossá vált a “politikai erőfitogtatás” – írták.

(…) Ha ez ilyen formában folytatódik, be kell látni, hogy ez így nem működik. A megoldást abban látom, ha a testület feloszlatja saját magát, melyre az ajánlatot meg fogom tenni. Lehetnek vitáink, de ahhoz, hogy egy város működni tudjon, az alapokban egyet kell értenünk” – idézte a polgármester szavait a Pesti Srácok.

Budai Lóránt a portál szerint reményét fejezte ki, hogy a voksolás után egy többségi támogatású városvezetéssel dolgoznak majd együtt.

A cikkben hozzátették: az eset különösen érzékenyen érintheti a Jobbikot, amely – főleg Jakab Péter pártelnökké választása óta – folyamatosan veszít népszerűségéből vidéken, ahol több alapszervezetük is feloszlatta magát az elmúlt hónapokban.

Fotó: archív/illusztráció/Jász Detektív

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020