Maszkmesterek

Tagadóknak gyorstalpaló távirati stílusban: a maszk, a gyakori kézmosás és a másfél méter NEM VÉD MEG a vírustól. A fertőz(őd)és KOCKÁZATÁT CSÖKKENTI. Köszöntem a figyelmet.

“Elég horrorfilmet láttam már ahhoz, hogy tudjam, aki maszkot visel, jó ember nem lehet.” Ez a ritkán idézett klasszikus a Péntek 13 egyik részében hangzik el – akár a maszktagadó csoportok zászlóra tűzött jelszava is lehet. Mert most aztán megint nagy tagadásokban vagyunk. Ellenállunk, mert mi nem vagyunk birkák, mert nekünk senki ne mondja meg, hogy mi a jó, mi vasból vagyunk, a nagyszüleink is vasból vannak, a kutatók nem hitelesek, Merkely egy báb, Barabási is az, náluk is okosabbak vagyunk. Sokkal. Hiszen fészbúkon mondta a… Mindegy is, ki mondta. Üljetek le, egyes.

Nézzük a boltban az embereket. Kint az orra. Nézzük a piacon. Tartja a tokáját. Nézzük a buszon. Lóg a fülén. Hihetetlen, hogy ennyire nehéz felfogni, ez nem a mindenkori hatalom játékszere, ez egy szarvihar, amin nem szörfözni kell, amit hatékonyan elhárítani nem daccal, meg szembemenéssel, hanem szabályozott működéssel lehet. Ebbe pedig beletartozik a maszk rendeltetésszerű viselése, a kézfogás kerülése, a kézmosás nem kerülése, de ugyanígy az is, hogy a lehetőségekhez mérten próbáljunk meg távolságot tartani… Valószínűleg nem a te életed megy rá, hanem nagyanyádé, gondolom, úgy vagy vele, hogy neki meg már úgyis mindegy…

Azon gondolkodom, hogy normális értékrenddel bíró emberek miért próbálnak melldöngetve kiállni egy nyilvánvalóan ordító hülyeség mellett… Ez jelenti az öt perc hírnevet az ismerősei körében? Megmutatja, hogy még mindig ő a faszagyerek? Vagy ez már a csakazértsem dackommandó? 

Lehetne itt érveket ütköztetni, nyugodtan vitázni, de ma már aki karnyújtásra van, az könnyen belenéz egy pofonba, ha más állásponton van, mint te, mi, ők. Nem biztos, hogy nem az a jó megoldás, hogy meghallgatjuk mindkét oldalt, hiszen úgysem lehet minden embert egy irányba terelni, ki tudja, ha fórumot adsz, mi sül ki belőle. Pofon, vagy valami konstruktív dolog?

Mindenesetre, amíg kiderül, én addig is hallgatok a szakemberekre, és megoldom valahogy maszkban az életem.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020