Nem lehet politikai kérdés a járványügyi szabályok betartása

A koronavírus-járvány kezelésében történő, politikától független egyetértést is demonstrálva tartott kedden sajtótájékoztatót Szolnok város vezetése. Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor, Györfi Mihály és Miskolczi László alpolgármesterek egyetértenek abban, hogy a járvány terjedésének lassításához elengedhetetlen a szabályok betartása.

Nem szabad politikai kérdést csinálni az emberek egészségéből – mondta el a sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester, aki felhívta a figyelmet, hogy továbbra is fontos a maszkviselés a tömegközlekedésben és az üzletekben.

Szólt arról, hogy a korábban ezüstion vegyülettel kezelt szolnoki intézményekben – iskolákban, óvodákban, bölcsődékben és idősotthonokban – a vizsgálatok azt mutatják, hogy a felületek védelme továbbra is aktív.

Fejér Andor alpolgármester a Hetényi Géza kórház előtt kígyózó hosszú sorral kapcsolatosan arra kérte az intézménybe érkezőket, hogy lehetőleg a kapott időpontra érkezzenek, hogy elkerüljék a hosszú várakozást. Elmondta, hogy egyeztetett a város a kórház vezetésével, és várhatóan a beléptetési rendszer módosítása csökkenti majd a várakozási időt.

A munkahelyek védelme is kiemelt fontosságú, hiszen sokaknak már elfogyott a szabadsága, így egy hosszabb hiányzás is veszélybe sodorhatja sokaknak a megélhetését. – mondta Györfi Mihály alpolgármester. Kérte, hogy a mozikban, plázákban, nagy forgalmú helyeken, mint a buszpályaudvar és a vasútállomás, viselje mindenki a maszkot, hogy csökkentse a fertőzésveszélyt. Beszélt arról, hogy hamarosan újra lezárják a vásárcsarnok minden második bejáratát, és elkezdődik a maszkviselés ellenőrzése.

Miskolczi László alpolgármester ugyancsak a szabályok betartására kért mindenkit, emlékeztetve, hogy az időben meghozott és betartott döntéseknek köszönhetően Szolnok és a megye a járvány első hullámában a legkevésbé fertőzött megyék, illetve megyeszékhelyek közé tartozott.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020