Otthonos SZIFONba költözhetnek a fiatalok

Új közösségi térrel gazdagodott a szolnoki diákság. A SZIFON névre elkeresztelt klubhelyiséget a megyeszékhely önkormányzata bocsátotta a fiatalok rendelkezésére, üzemeltetésében pedig az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ nyújt segítséget.

Az ünnepélyes átadóra eljött Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár is. Az egyébként mezőtúri illetőségű, mindössze 22 esztendős politikus köszöntőjében elmondta: mi fiatalok azokhoz a dolgokhoz ragaszkodunk, melyeknek a létrehozásában mi is részt tudunk venni. Ezért is jó látni és hallani, hogy mennyire sokat dolgoztak a szolnoki diákok a SZIFON csinosításában, hangulatossá tételében.

Szalay Ferenc polgármester arról beszélt, hogy az elmúlt évek diákközgyűlésein minden alkalommal felmerült egy olyan ifjúsági közösségi tér kialakításának igénye, amit a fiatalok magukénak érezhetnek, ahova “csak úgy be lehet ülni”, amelynek programjait ők alakíthatják.

  • Hiszek abban, hogy Szolnokon jó fiatalnak lenni, s nem csupán azért, mert nálunk valóban számít a véleményük, figyelembe vesszük javaslataikat. Mi valóban hazavárunk minél több ifjú szolnokit az egyetem elvégzése után is, hiszen szükségünk van rájuk, velük, az ő tanácsaik mentén szeretnénk építeni Szolnokot – tette hozzá a város vezetője.

Az ünnepélyes SZIFON-avatón átadták Szolnok ifjúsági díjait is, melyeket egyébként március 15-én vesznek át a díjazottak. A koronavírus-járvány ugyan pár hónappal eltolta az ünnepélyes eseményt, de így is örömmel vette át az elismerést Nagy Rita, a Verseghy Ferenc Könyvtár, valamint Gustafik Gergő.

szolnok.hu

Megosztás:

További hírek:

Kidobós

De most komolyan. Kimész a Tisza-partra, iszol, faszagyerek vagy, eddig semmi gond nincs. Aztán jön

All Rights Reserved © 2020