Kerülik a vírusok a játszótéri eszközöket

A koronavírus terjedése az elmúlt hetekben felgyorsult Magyarországon is, ezért aztán egyre több intézkedést hoznak az állam mellett az önkormányzatok is. A szigorítások mellett számos kérdést kaptunk arról, hogy mi a helyzet a fiatalabb korosztály számára a szabad mozgást is jelképező játszóterekkel, street workout pályákkal.

Mint azt a városházán megtudtuk, nem kell aggódniuk sem a szülőknek, sem az eszközöket használóknak, azokon ugyanis továbbra sem tapadnak meg a vírusok, baktériumok, gombák.

– A koronavírus első hullámának megérkezésekor előbb az intézményeknél, majd májusban a játszótereknél, utcai tornapályáknál is elvégeztettünk egy speciális felületkezelést, ezüst-ion technológiával – mondta az iSzolnoknak Szalay Ferenc polgármester.

– Örömmel mondhatom, hogy annyira kiváló ez a védőbevonat, hogy a mai napig antibakteriális hatásúak, ezeket friss tesztek igazolják. Tehát bátran használhatják a gyerekek a játszóeszközöket az óvodai udvarokon és a játszótereken, valamint nyugodtan megfoghatók a tornapályák berendezését is.

A városháza egy Immunetec nevű, ezüstion technológián alapuló átlátszó lakkot használt, melynek hatását független szakértő tesztelte az elmúlt hetekben.

– Az önkormányzat kérésére az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben, idősotthonokban a gyakran megfogott felületeken (ajtókilincs, villanykapcsolók, stb.), valamint az udvari játszóeszközöket és az utcai tornapályákat vontuk be az általunk forgalmazott anyaggal – mondta Nagy Viktor, az Immunetec -proof Kft. tulajdonosa.

– Az elvégzett független szakértői vizsgálatok egyértelműen igazolták, hogy nincs probléma, továbbra sem maradnak életben kórokozók a kezelt eszközökön, nem kell tartani emiatt fertőzéstől.

Fotó: archív/illusztráció

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020