A bukott jobbikos képviselő nem nyugszik

A már csak a nevében Szolnoki Tobbség nevű frakció jobbikos „szakértője” a közgyűlésből kibukott Szotyori Lázár Zoltán csekély képességű megélhetési székelynek nevezte Rehó János képviselőt.

Rusvai Károly, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön sajtótájékoztatót tartott ez ügyben. A közösségi oldalon megjelent hozzászólást – túl a valótlan tartalmon –kirekesztőnek, végtelenül megalázónak, sértőnek nevezte, kiegészítve azzal, hogy az erdélyi magyarságba is
belerúgott Szotyori Lázár. Abba az erdélyi magyarságba, amihez egy családfa kutatás eredményeként magát is primor székely leszármazónak tekintette és tekinti ma is. Nem átallotta persze korábban azt is kijelenteni, hogy a székelyek körében a magyarországinál is
nagyobb a hajlam az elhülyülésre.

Rusvai Károly fölhívta Jakab Péternek, a Jobbik országos elnökének a figyelmét szervezetük helyi vezetőjének magyargyűlölő kijelentéseire, jóllehet nem idegen a szervezet egyes tagjaitól a zsidózás, a kirekesztés szándéka.

Rusvai frakcióvezető elvárja a közgyűlésben rendszeresen megjelenő Szotyori Lázártól, hogy megkövesse Rehó János képviselőt, aki erdélyi születésűként, de már hosszabb ideje szolnokiként neveli feleségével négy gyermeküket, dolgozik pedagógusként és edzőként is közmegelégedésre. Fölszólította a frakciószövetséget, hogy határolódjon el a jobbikos kijelentéseitől és vonják vissza Szotyori Lázár szakértői megbízását.

Megosztás:

További hírek:

170 milliós támogatás

A szolnoki vízilabda és labdarúgás működéssel összefüggő üzemeltetési feladataira a magyar állam 170 millió forint

All Rights Reserved © 2020