Misi bácsi Szolnok új díszpolgára

Rendhagyó módon adta át Szalay Ferenc polgármester a város legrangosabb díjait csütörtökön délben a városháza dísztermében. Mivel a koronavírus-járvány miatt elmaradt a városi pedagógus napi ünnepség, majd a Szolnok Napja alkalmából rendezendő gálaműsor, a szeptemberi közgyűlést követően szűkebb körben történt az elismerések átadása.

Molnár Lászlónak, a Szigligeti Színház művészének szavalatát követően Szalay Ferenc köszöntötte a díjazottakat:

Magyarnak lenni büszkeség, szolnokinak lenni büszkeség. Önök mindannyian kiemelkednek az átlagból, és bebizonyították, hogy erőfeszítéseiknek, tehetségüknek, tudásuknak és szorgalmuknak legjavát hogyan lehet egy nemzet, egy közösség javára kamatoztatni. Köszönet ezért mindannyiuknak!

Díszpolgári címet vehetett át Kovács Mihály, a Tisza Táncegyüttes Művészeti Egyesület alapítója, tiszteletbeli elnöke. Ezüst Pelikán Díj-at kapott Dr. Hoksári László háziorvos és Gúth Ferenc pedagógus, a korábbi Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola egykori vezetője.

A Kátay Endre-díjat Vincze Lajos romológus, az Integrációs Munkacsoport elnöke kapta. Gróf Szapáry Gyula-díjban részesült a Bau-Komplex Kft; a Galéria Gasztro Kft. és a Marcipán Cukrászda Kft.

Vas Díszoklevelet vett át Tisza Tiborné, Gyémánt Díszoklevelet Almási Józsefné, Barócsi Jenőné, Drávucz Lászlóné, Kiss Józsefné és Ugrin Benőné, Arany Díszoklevelet Balajti Klára, Balázs Istvánné, Dobi Dénesné, Horváth Andrásné, Romhányi Anna, Salánki Lászlóné, Szerdahelyi Gáborné, Tóth Lászlóné, valamint Vajda József.

szolnok.hu

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020