Az a nagyon komoly ellenzék

Másról sem hallani hónapok óta, hogy csak az összefogás segíthet. Hogy csak együtt. Hogy Orbán ellen mindenki, aki nem Orbán mellett. Nap nap után melldöngetés: össze vagyunk fogva és mi vagyunk az erősebbek. Eljön a mi időnk mihamar.

És akkor itt vannak ezek csúnya választások a hétvégén, ami a baloldali „összefogás” elég komoly vereségét hozta. Nem csupán nyertek velük szemben a kormánypártiak, hanem nagyon nyertek. Például Karcagon. A Fidesz-KDNP jelöltje a voksok több, mint kilencven százalékát kapta! Mohácson sem rúgott labdába a rettentően nagy összefogás embere, kormánypárti ülhet a polgármesteri székbe minden ellenzéki handabanda ellenére.

Lehet, hogy nem elég a hatalmat akarni? Lehet, hogy nem elég hamisan pocskondiázni a kormányt – minden kormány hibázhat, a magyar is – nem elég alázni oktalanul híveit, támogatóit? Lehet, hogy a mai ellenzék hatalmi törtetései közepette észre sem veszi, mit is akarnak a választók? Mert nem őket, nem a horror koalíció emberei neve mellé tették az ikszet, hanem a kormánypártok támogatta polgármester jelöltekre adták voksukat. Ez már nem latolgatás, hanem maga a valóság

Van ennek oka bőven. Leginkább az, hogy a koronavírus támadására a többség számára elfogadható válaszokat adott a kormány, a meghozott intézkedések visszafogták a terjedést, volt idő fölkészülni a helyzet esetleges romlására is. A szavazók úgy látják, hogy az út, amin járunk, jó. Jobb, mint másoké, jobb, mint amit az ellenzék sugall, amelyik egyetlen egy döntésre sem bólintott rá, helyesnek tartva azt. Nem segített a szivárvány összefogásnak az sem, hogy az eltelt időben kiderült, a legtöbb helyütt nem működik az „eszme”. Hatalmi harc van helyette, marakodás a pozíciókért, nem építés, hanem tagadás. A szavazó békét akar a békétlenség helyett, építést a rombolás helyett. A szavazók látják, hogy ki az a jelöltek közül, aki képes javára tenni kisebb és nagyobb közösségeknek. A szavazók nem hisznek a hamisaknak, a marakodóknak, az osztozkodóknak.

A hétvégi választásokon az ellenzék nagyot bukott. Szolnokon ez csöndesebben zajlott, nem kellett hozzá választás, a múlté már a baloldali többség. Marad a hangoskodás, körömaggatás, nemtelen támadás. Nekik nem sejlik föl a hétvégi választási eredmény. Hatalmat álmodnak. Pocsék ébredés lesz.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020