Újjáéledő múlt: ismét cukrászda lesz a Tündében!

Szolnok polgári múltjának egyik szép emléke volt az egykori Kádár Cukrászda. A szolnoki habos isler szülőhelyeként is ismert, később a Tünde Cukrászda nevet kapó vendéglátóhely hosszú ideje bérlő nélkül, üresen áll, eddig ugyanis senki nem akart benne újból cukrászdát és kávézót üzemeltetni. Ez a helyzet változhat meg hamarosan, ugyanis eredményes volt az önkormányzat pályázata.

Mint azt a városházán megtudtuk, az önkormányzat felhívására két helyi vállalkozó jelentkezett. A város a pályázaton elsősorban kávézó és cukrászda üzemeltetésére kért ajánlatot, a bírálati szempontok között elsőbbséget élvezett az, aki ezt vállalta.

Ahogyan az a közösségi médiából kiderült, egy hamburgerezőként sikeres streetfood cég volt az egyik induló, míg a másik pályázó kedvelt kávézót üzemeltet Szolnokon. A közgyűlés Városüzemeltetési, Városfejlesztési és Fenntartható Fejlődés Bizottságának hatáskörébe tartozott a döntés. Értesüléseink szerint végül a képviselők egyhangúlag úgy határoztak, hogy a cukrászdát megvalósító cég üzemeltetheti a Tündét a jövőben.

Az iSzolnok értesülései szerint komoly felújítást igényel a Tünde újbóli megnyitása, az új üzemeltető több hónapos rekonstrukcióra készül, mely során kívül-belül megújul a legendás vendéglátóhely.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020