Jó ügyet kell szolgálni

Varga Judit igazságügy miniszter asszony kedden Szolnokon járt, jogászokkal és fiatalokkal találkozott.

Portálunk az „ifjúsági” találkozóra volt hivatalos a sajtó más munkatársaival együtt. A sportos politikusnőt arról is kérdezték a középiskolások, hogy miként tudta összeegyeztetni a családi életet és a felelős beosztásokban végzett munkát. Azt felelte, hogy három gyermekes anyaként jobbára csak két napot tervezhetett előre, hiszen mindig akadt valami, ami változtatást követelt, de így van ezzel minden gyermeket nevelő anya, szülő – mondta. Politikusnő társát idézte, aki azt mondta, hogy a gyermek születésével a lelkifurdalás is megszületik, hiszen a munkában a család hiányzik leginkább, de igyekezett és igyekszik a legjobban beosztani az időt, hogy abból elegendő jusson szeretteinek.

Nem a politikai pálya volt kijelölve számára, de ahogy megismerte annak fontosságát, egyre inkább megértette, hogy a jó ügyet kell szolgálnia és mert konzervatív milliőben élt, az is maradt számára a járható út mind a mai napig. Nőként nem érzett hátrányt sohasem, de egy kicsit más szemszögből nézi és látja a világ dolgait, mint egy férfi, ez előny volt és maradt. Szó esett a digitális világ kihívásairól, erről azt mondta Varga Judit, hogy az nem kerülhető már meg, de ki-ki őrizze meg önállóságát, legyen mindenki tudatos használó, lássa át és kerülje a csapdákat.

Külföldi tapasztalat megszerzésére buzdította a diákokat, keressék az ottani gyakorlat hazai átültetését, mert persze az a jó – tette hozzá – , ha a szerzett tudást itthon hasznosítja mindenki.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020