Méltó régi nagy híréhez… fölavatták az atlétikai központot

Hosszú idő telt el azóta, hogy megkezdték a Véső úti sportközpont megújítását, újra alakítását. Mára viszont az atlétikai központ is, a MÁV strand is elkészült, mi több, egy hatalmas parkoló is fogadó kész – már csak versenyek kellenek az atlétáknak és nézőiknek. Hamarosan abban sem lesz hiány, hiszen gőzerővel készül a magyar atlétika – köztük a szolnoki versenyzők is – a 2023-as világbajnokságra, aminek Magyarország a rendezője. 

Kiváló a rekortán a pálya körül, megfelelőek öltözők, raktárak, a fedett nézőtér, ami versenyzőt és nézőt egyaránt tisztességgel kiszolgál. A szerdai megnyitón arról beszélt Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc, hogy minden fejlesztés aligha lett volna lehetséges, ha nem válik stratégiai ágazattá a sport Magyarországon. Csak a Véső út atlétikai pályájára, az uszodára, a vendégeket fogadni tudó szállodára, a másfél száz parkolóra több milliárd forint jutott, az eredmény nemzetközi szinten is jól összehasonlítható – hangzott el a megnyitón.

Mint a polgármester fogalmazta: újra méltó helye van a fölkészülésre a sportközpontban már nem csak az atlétáknak, hanem például a vívóknak is a megújított csarnokukban. Az egészséges életmód meghirdetése évekkel ezelőtt kezdődött, aminek „nyitánya” az iskolák mindennapos testnevelésének bevezetése volt, ami országos mozgalommá fejlődött. Az így fontossá váló mozgás lökést adott és ad ezután is azoknak, akik kacérkodnak a versenysporttal. Miután egyre több a megfelelő körülményt biztosító pálya, csarnok és a hozzájuk tartozó fölszerelés, mosdók, öltözők, ezek a központok is segítik a „hivatásos” sportolók kiválasztódását, de a létesítmények nyitva állnak az amatőrök előtt is. A sportpályák újra vonzó hellyé váltak a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésére. Ilyen hely lett a megszépül, megújult és kibővített Véső úti sportközpont, de része ennek a strand is, ami a nemzeti ünnepen nyitja ki annyi év után újra az ajtaját a vendégek előtt.A sportközponthoz út is épült, járatot a Volán vállalat szervez oda, hogy a város távolabbi részéről is eljuthassanak ide a sportolni vágyók, bár mindaz, ami elkészült, elsősorban ennek a várorésznek kíván megfelelő „tartozéka” lenni.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020