170 milliós támogatás

A szolnoki vízilabda és labdarúgás működéssel összefüggő üzemeltetési feladataira a magyar állam 170 millió forint támogatást biztosít Szolnok megyei jogú város önkormányzatának – derült ki a Magyar Közlönyből.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányrendelet értelmében a szolnoki sportélet hagyományaira és eredményességére való tekintettel, elismerve annak a helyi közösségre irányuló, országos hatásokkal is bíró értékteremtő és kohéziós hatásait, 170 millió forint támogatást biztosít a helyi önkormányzat számára.

A kormányfő Varga Mihály pénzügyminiszert bízta meg, hogy Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere bevonásával gondoskodjon a többletforrás előteremtéséről. A rendelet alapján a plusztámogatás a 2020-as költségvetésen belül az Emmi fejezetét terheli, a versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatása jogcímhez tartozik.

A forrás rendelkezésre állását követő 30 napon belül kell a szolnoki önkormányzat rendelkezésére bocsátani, arra azonban nem téri ki a rendelet, hogy a többlettámogatásból milyen arányban részesül a vízilabda, illetve a labdarúgás. Mint ismert, a Szolnoki Vízilabda Sport Club Magyarország legnagyobb vidéki fellegvára a sportágban, kilencszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes, 2017-ben a Bajnokok Ligáját és az európai Szuperkupát is elhódította.

A Szolnoki MÁV FC labdarúgócsapata az NB II-ben szerepel. A csapat 1941-ben elhódította a Magyar Kupát, 2010-ben pedig – miután megnyerte a másodosztály keleti csoportját – 62 év után újra az élvonalban szerepelt.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020