Hull az elsárgult levél…

Bár még nem fagyott éjjel november közepén – a mi vidékünkön legalábbis nem -, de a lombos növények már érzik a „korszakváltást”. Amilyen jó, hogy sok a zöld felület Szolnokon, annyi fáradságot okoz a késő ősz, mert irdatlan mennyiségű levél kerül az utakra, járdákra, a parkok zöldjére.

A Fidesz és a KDNP is segíti a lombgyűjtést Szolnokon

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja, a városüzemeltetési igazgatóság a Fidelitas-szal karöltve keddtől besegít a lombgyűjtésbe. Tasnádi Zoltán, a Fidesz városi képviselőcsoportjának elnöke Szolnokon, a Széchenyi lakótelepen járt elöl jó példával azzal, hogy maga is gereblyét fogott a Piros iskola környékén.

  • Nagyon egyszerű a célunk. Az fontos, hogy mind több a fa a városban, de annyival nehezebb is ilyenkor a lehullott levelek begyűjtése, hiszen csak az első komolyabb fagy lesz az, amikor végleg lehull az összes. Addig azonban rendszeresen gyűjteni kell, mert a ködös, nyirkos napokon a látvány sem szép, de csúszóssá is válik a járda, az úttest, ezért gyűjtjük össze azt, ami már lehullott – mondta a képviselő.

A város minden részében elkezdődött a munka, de az a remény, hogy mások is bekapcsolódnak ebbe a fontos tennivalóba. Mint megtudtuk, az összegyűjtött és (bármilyen) zsákokba töltött levélhulladékért az NHSZ gyűjtőautói rendszeresen járják a várost és elviszik azokat. A frakcióvezető azt szeretné, hogy ahogyan régebben is, most is sokan hallgatnak a hívó szóra és az elkövetkezendő napokban maguk is segítenek lombtalanítani a várost.

Megosztás:

További hírek:

170 milliós támogatás

A szolnoki vízilabda és labdarúgás működéssel összefüggő üzemeltetési feladataira a magyar állam 170 millió forint

All Rights Reserved © 2020