Maszkra fel emberek!

Vagy inkább föl a maszkot emberek. Föl és főként szabályosan föl azzal a maszkkal, ha kimozdul a lakásából, házából bárki is, mert a vírus nem válogat. Erről szólnak televíziókban, rádiókban, újságokban a fölhívások már hetek óta, mégis akadnak, akik nyilvános helyen, zárt térben, boltban vagy ott, ahol óhatatlanul közelebb kerülnek egymáshoz az emberek: a boltokban, a piacon nem sok hajlandóságot mutatnak a rendeletek betartására.

Persze, mindig vannak mérges kismalac szindrómában szenvedők, akik bármire nemet mondanak, majd annak az ellenkezőjére is. Ma már tényleg alig akad olyan, aki nem veszi föl a maszkot, de még mindig elég sokan láthatóak úgy, hogy ugyan maszkjuk van, de föl nem húznák az orrukra…Nos, a renitensek nem értik, hogy mások egészségét kötelesek védeni az orrot, szájat fedő kendővel, miattuk szükséges az ellenőrzés.

Mától Szolnokon négy helyszínen ingyenesen lehet hozzájutni elsősorban egyszer használatos szájmaszkhoz. Portálunk a piacnál járt, ahol Rusvai Károly, a városi közgyűlés KDNP-frakciójának vezetője és segítői osztották a magyar gyártású maszkokat. Azt tapasztaltuk, hogy szívesen fogadták a váratlan segítséget az emberek, meg azt is, hogy akik arrafelé jártak, mind helyesen hordták a vírus elleni küzdelem hasznos eszközét. Pénteken ötezer maszknak találnak gazdát, de a beszerzés folyamatos és ha szükséges, akkor még többet is vásárolnak – mondta Rusvai Károly frakcióvezető.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020