Az ellenzék sem tudja, mikor mond igazat…

Jó lenne, ha legalább egy ügyben, amit az ellenzék magáévá tesz, ugyanazt a sódert löknék. Megfigyeltem, hogy az egyik ellenzéki teljesen másfélét beszél, ír, posztol, mint a másik – de nem tudom, ez tudatos taktika, vagy valóban ennyire szedett-vedett ez a társaság, hogy azt sem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. (Bár itt inkább a kétballáb lenne a jó hasonlat.)

Szerintem az ellenzék népszerűségének szinte egyetlen oka ez az össze-vissza locsogás, a másik meg az a gyűlölködő uszítás, amit a közösségi oldalakon profi módon űznek. Előbbi ellen nehéz a védekezés, hiszen ha nincs kézzelfogható, számonkérhető álláspontjuk semmiről, úgy nem is lehet őket érdemben megcáfolni sem. Ravasz, nem?

A Jobbik rendre Megcáfolja saját magát, mióta Gyurcsány Ferenc kottájából játszanak.

Az egyik kis pártjuk ezt mondja, míg a másik homlokegyenest különbözőt. Vagy tényleg ennyire hülyék, vagy pedig végtelenül cinikusok: más lehetőség nemigen adódik. Hiszen a Covid19 elleni védekezés során az egyik ellenzéki azt susogta: “nincs is vírus”, míg a másik az ország legtúlzóbb leállását követelte. Egyikük azt mondta, rengetegen halnak meg a kormány tétlensége miatt, a másik azt javasolta, hagyni kellene, hadd menjen végig a vírus az országon.

Most, hogy a vakcina megérkezett, a Momentum azt követeli a kormánytól, legyen kötelező az oltás, a Jobbik pedig azzal rémísztgeti az embereket, hogy a kormány népírtásra készül az oltás kötelezővé tételével. Ha a kormány nem teszi azt, amit mondanak, azzal vádolják, meg sem hallgatja az ellenzéket, ha olyan lépést tesz meg, amit korábban sürgettek, azzal ütik, hogy arra már semmi szükség. Szóval, ez az ellenzéki kommunikáció.

Na, de gyerekek, legalább arra figyelnétek, hogy egy új napon ne mondjatok teljesen ellenkezőt, mint tegnap!

Hiszen tegnap még arról ment a vaker, hogy beszélhet tiszteletlenül a magyar miniszterelnök Karikó Katalinról, az amerikai vakcina kifejlesztőjéről – ma viszont arról posztolgatott a Momentum alelnöke, Soproni Tamás, hogy az a baja az egészségügynek, hogy azt egy “csodaszarvasban hívő bácsika” vezeti. Ez így nem megy.

Aki meghallgatta az Orbán Viktorral készült interjút, az hallhatta, hogy a legnagyobb tisztelet hangján beszélt a tudós asszonyról – ellenben a kis hülyegyerek Momentumossal, aki valóban becsmérlő kifejezéssel illetett egy tudós professzort. Hogy van ez? Soproni Tamas olyan fickó, akinek élete eddigi legnagyobb eredménye, hogy a romkocsmás haverokkal együtt megpuccsolták egy nemzet olimpiai álmát. Gratulálok! Lehet szétkürtölni a közösségi oldalakon egyik nap, hogy a miniszterelnök tiszteletlen, a másik nap pedig bunkóskodni, ugyanazzal a szemtelen, vigyori fapofával? Igen. Úgy tűnik, egyeseknek mindent lehet.

A “diktatúrában” folyamatosan hazudni, rágalmazni, gyalázkodni – s mindeközben meg a kormányt szidni a közhangulat romlásáért. Ügyes – vagy a pofátlanságnál is aljasabb.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020