Adománygyűjtés a horvátországi földrengés kárvallottjainak

Néha a politika sem csupán a politikával foglalkozik. Bizonyítja az, hogy az ideológiai adok-kapok idején is bőven jut figyelem az élet dolgira, még inkább tragédiáira. Nemrég déli szomszédunknál erős földrengés tetézte a koronavírus járványt, ami Horvátországot újabb kíméletlen terhekkel sújtotta.

Van tehát a nehéznél is nehezebb, ami ezreket hozott kilátástalan helyzetbe, hiszen lakóhelyük java szinte porrá omlott az erős földlökések következtében. Az embereknek tehát nincs hol laknia, jószerivel nincs mit ennie és tornatermekben, középületekben húzzák meg nincstelenné vált magukat.

A Fidesz  városi szervezete ezért most gyűjtést szervez – jelentette be Szalay Ferenc polgármester pénteken kora délután Szolnokon, aminek kézbentartása, egyeztetése a volt alpolgármester, Szabó István vállalt feladata lett.

– Elsősorban tartós élelmiszereket várunk, tehát cukrot, lisztet, sót, konzerveket és persze fertőtlenítőszereket. Tudjuk, hogy a járvány bennünket is sújt, de lám, vannak, akik még nálunk is jóval nehezebb helyzetbe kerültek, jól jön hát ott a segítség – mondta a polgármester.

A gyűjtőpont Szolnokon az Aba-Novák művelődési központ régi épületének aulája, ott fogadják mindazt, amivel a város polgárai segíteni tudnak a bajbajutott horvátoknak. Szabó István ezt még azzal egészítette ki, hogy aki teheti, pokrócokat, takarókat is vigyen a gyűjtőpontra, hogy a szükségszállásokon a mindenüket elvesztők átvészelhessék a hideget.

– A művelődési központban január tizenhatodikáig, reggel nyolctól koraeste ötig fogadják az adományokat és ami összegyűlik, azt vélhetően már másnap útnak indítjuk Petrinja, Glina és Sisak felé – tette hozzá Szabó István.

Az elmúlt években már máskor is volt szükség a szolnokiak adakozó kedvére, segítő jóindulatára. Elég csak a Beregszászban hat éve bekövetkezett ellátási katasztrófára vagy az öt évvel ezelőtti szerbiai árvízre gondolni.

Megosztás:

További hírek:

A szolnoki egyesült baloldal egykori jobbikos nőgyűlölő csapatának egyik tagjáról már hírt adtunk korábban. Az

All Rights Reserved © 2020