A Szolnoki Többség továbbra is képtelen igazat mondani?

Régóta gondolkodom már azon, hogy vajon miért csinálja ezt a kétkulacsos kommunikációt Szolnoki Többség. Már csak azért is furcsa, mert ezektől teljesen inkompetensnek tűnnek. A nagy kérdés, hogy közlemények és aljasul sejtegető cikkek megírása előtt szoktak-e egyáltalán beszélgetni egymással? Egyeztetni egy bizonyos kérdésről? Mert lehet, hogy kellene, hiszen így csak a bukdácsolás megy.

De mire is gondolok. Vegyük például a legutóbbi kirohanásukat, ami a szinte kizárólag egyik gyalázkodásra és uszításra használt oldalukon jelent meg. (Ha nem haragudnak, inkább nem reklámoznám neve megemlítésével azt az ócska hecclapot.) Azt az online felületet, amiben minden kormánypárti csak becsmérlő szavakkal van illetve s ahol minden rossz, ami ebben a városban történik. Kérdés, ha itt annyira lehetetlen élni, vajon milyen rejtélyes erő kényszeríti őket mégis arra, hogy itt legyenek?! Na mindegy.

Legutóbbi cikkükben és Facebook oldalukon a Tiszakavics szálloda épülését vették górcső alá. Szinte természetes, hogy már a nevével is bajuk van. Gondolom, a 60-as ABC nevével nincsen – noha jól tudjuk, hogy az meg Rákosi hatvanadik születésnapjáról kapta elnevezését. De a Szolnoki Többség ízlése szelektív, szerintük a Tiszában nincs kavics. Hát, nem sokat jártak mondjuk a Tisza felső szakaszán ezek szerint. De ugorjunk, mert ez ennyi összehordott blődség után szinte semmiség. Arról beszélnek, azt a látszatot keltik, hogy a “tudjukkik” fognak majd olyan nagyon jól járni a Holt-Tisza partján épülő modern, százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központtal.

Hát én sejtetés nélkül is kimondom, hogy aki mindezzel “jól jár”, azok a szolnoki lakosok. Igen, biztosan lesznek kellemetlenségek az építés során, de egy ilyen wellness központ megépülése mindannyiunk közös érdeke. Hiszen Szolnok turisztikai vonzereje egyre növekszik. Kimondott cél, hogy egyre több és több vendégéjszakát töltsenek nálunk a Szolnokra érkező vendégek. Igen, sajnos jelenleg ez a gátja Szolnok turizmusának: nincs elég kulturált, igényes vendégszoba. Van egy nagyszerű nyári fesztiválunk (Tiszavirág), vannak fantasztikus és nemzetközi téren is jegyzett csapataink (kosárlabda, vízilabda, kajak-kenu, stb.) épül a Szolnok Vár!-projekt, ott a Reptár, a Damjanich múzeum, megújult a Véső úti sportkomplexum és rohamléptekkel épül újjá a tiszaligeti fürdő, hamarosan kész lesz a felújított Szigligeti Színház, minden egyre szebb és vonzóbb: de egyszerűen sokszor már nem tudnak annyi vendégszobát kiadni Szolnokon, ami elég lenne.

Igen, kell nekünk ez a beruházás! Még akkor is kell, ha ez a nagyszerű, fontos és jó beruházás nem kimondottan jobboldali üzleti körök támogatását élvezi. Mert sem Magyarország kormánya, sem pedig Szalay Ferenc Szolnok polgármestere, sem pedig dr. Kállai Mária (Fidesz) országgyűlési képviselő asszonyunk nem egybites módon gondolkozik, a Szolnoki Többséggel ellentétben. Azok az üzleti körök, amelyek a Tiszakavics szállodát meg kívánják építeni, bírják Iváncsik Imre (Mszp) személyes ajánlását, közbenjárását. S jól van ez így. Mert Magyarország ma egy olyan ország, hiába nyomják egyesek a süket szöveget, ahol a dolgokat nem pártalapon bírálják el. Van egy baloldali, vagy vegyes üzleti kör, amely szállodát építene? Hajrá! A jobboldal mindent támogatni tud, ami értéket hoz városunkba.

A lényeg, hogy épüljön, szépüljön városunk. De azért az mégiscsak etikátlan és aljas, hogy azért, mert Szijjártó Péter miniszter és a magyar kormány támogatja ezt a projektet, a Szolnoki Többség hecc-oldala ocsmány sejtegetésekbe fog. Ráadásul egymásnak ellentmondó kommunikációt folytatnak.

Most az a helyzet állt elő, hogy a Szolnoki Többség két alpolgármestere támogatta azt a közleményt, amiben kiállnak a szállodaépítés mellett, de közben a Szolnoki Többség egyetlen hivatalos kommunikációs csatornáján, a facebook-oldalukon a mai napig ott található az építkezést gyalázó, a befektetőket befeketítő posztjuk. A nagy kérdés az, mikor hazudtak? Amikor támogatják a szállodai beruházást, vagy amikor gyalázzák? Csak azt felejtik el ilyenkor, hogy a saját szavazóikat is totálisan hülyének nézik…

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020