Hó a szolnoki dombokon

Több képtelenségnek tűnő állítás a címben. Az első a hó. Ami az idei télen, ebben a körzetben ritka, mint a fehér holló, annyira ritka, hogy valójában nincs is.

A második állítás: a domb. Nos, ez valóban némi túlzás, de már évekkel ezelőtt a Zagyva-híd lábánál a város kisebb dombokat alakított ki, ami jól
jöhet majd szánkózáshoz. Már ha lesz hó. De nem lett. És most mégis van. Erről beszélt Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a hídlábi domboknál egy hóágyú zajától kísérve.

– Lakossági kérés volt, nem tudnánk-e valamit csinálni, ha már „magától” nincs hó. Tudtunk. Lits László ügyvezető igazgató szerzett egy hóágyút – említette a város érdekeltségébe tartozó cég vezetőjét a polgármester.
Noha nem éppen ideális a hőmérséklet a „hógyártásra” – hidegebb kellene – , de az előrejelzések szerint estére-éjszakára már akár mínusz öt-hét fokra is hűlhet a levegő és akkor bizony reggelre komoly hótakaró borítja majd a dom(bocská)kat, amiken aztán bátran szánkázhatnak a gyerekek.

– Szombattól lesz elérhető a szánkódomb „szolgáltatása – így Lits László ügyvezető igazgató. – Csak azt kérjük, hogy ha majd szánkázni érkeznek kicsik és nagyok, szigorúan tartsák be a járvány idejére vonatkozó szabályokat: kellő távolság egymástól és orrot-szájat fedő védőmaszk!

Arra kérnek mindenkit, hogy erre a fontos szabályra ügyeljenek, hiszen a járvány nem múlt el, de a szabadtéri mozgásra nagy szüksége lehet mindenkinek. A maszk viselete nem old meg mindent, de sokat számít a vírus elleni védekezésben, ahogy az egymástól megfelelő távolság – legalább másfél méter – betartása is.
A szánkódomb szombattól lehet a gyerekeké, addigra két-három centiméteresnél is vastagabb lehet a hóágyú fújta hó, amin már vidáman lehet szánkózni.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020