Csúnya bukta a falvai NER-buktatónak szánt videó

Az árulókat mindig használták a történelem során, és mindig mély megvetés sújtotta őket. Közöttük is van a legrosszabb fajta, aki valami kis remélt haszonért cserébe hazudni sem restell. Bele is rúg azokba, akik korábban segítették, felemelték, mondjuk támogatásukkal polgármester lehetett egy kisvárosban. Rákóczifalva 2019-ben leköszönt vezetője, Kósa Lajos (csak névazonosság van a volt debreceni polgármesterrel!) most ezt csinálta. Hazudott egy gigantikusat, megvádolt akit csak lehetett, mindezt kinek? Az ellenzék egyik legutáltabb figurájának, Juhász Péternek.

De ne szaladjuk előre, nézzük a lényeget. Még Kósa volt a polgármester, amikor két helyi ember megkereste, s javasolta egy Rákóczi-szobor felállítását. Javaslatot is tettek az alkotóra, aki szerintük nagyon jó szobrokat készít. Polgármesterünk befogadta a javaslatot, pályáztak a költségekre, nyertek is, még az avatási ünnepségre is bőségesen jutott a támogatásból. Az egykori Rákóczi-birtok így már szoborral is kedveskedhetett névadójának.

Nagyjából ennyi a sztori, a városnak minimális önerőt kellett csak hozzátenni, úgy tűnt, mindenki boldog. Ez egészen a múlthétig így is volt, amikor az azóta pozíció, hatalom és megbecsülés nélkül maradó Kósa Lajos valahogyan összejött a ballib ellenzék egyik fő figurájával, Juhász Péterrel, majd videóba mondta a gigantikus fideszes csalást, a nagy szobor mutyit! Ami ellen ő persze hősként harcolt, lelkesen védte az érdekeket, próbálta távoltartami az erőszakosan szobrot készítő művészt. Eközben őt nagyon megfenyegették. Mindenki! Az ötletgazdáktól a szomszédos város polgármesterén át a parlamenti képviselőig mindenki. És ezt így belehazudta a kamerába. Szegény szerencsétlen, azt sem tudta, hogy mit beszél, aki csak picit is járatos az emberi gesztusokban, halál pontosan láthatta: egy kamugép magyaráz a jókat röhögcsélő riporternek.

Eközben fel sem tűnt, hogy még hazudni sem tud a csávó rendesen. Az ügylet mögött álló gonosz államtitkárt nemes egyszerűséggel áthelyezte a Nemzetgazdasági Minisztériumba. Oda, ahol soha nem dolgozott. Ő onnan kapott szoborra is támogatást. Onnan, ahonnan soha nem adtak ilyesmire. A szobrász, aki felkapott és keresett művészként dolgozik évtizedek óta, éppen a falvaiak Rákóczi-szobrából remélte a gigamutyit, de jó Lajosunk óvta szeretett városát. Ő megmutatta, hogy egy sírköves is tud talapzatot csinálni!

A valóság persze nem volt érdekes. Merthogy a szobrot kifizették, az alkotás elkészült, azt felavatták, Kósa meg szépen csendben úgy köszönt le hivataláról, hogy utódja azóta is vért izzad a költségvetés rendbetételéért. Tudják mekkora pénzről volt szó? Nagyjából tizenegy millió forintról. Az évezred leggigantikusabb ügylete!

Na ezt a hős csávót nem akarta már polgármesternek Rákóczifalva, ez a kemény gyerek most keresi a marhákat, akik majd esetleg visszateszik őt a kedvenc polgármesteri székébe. Persze, indulni fognak a perek, Lajos megfizeti, amit meg kell neki, Juhász és balliberális ellenzéki birkái pedig bőszen örülnek az újabb leleplezésnek. Annak a leleplezésnek, ami egy nagy semmi. 

Viszont kőkemény figyelmeztetés ez minden jobboldali embernek! Ezeknek a Juhász-féléknek semmi sem drága. Keresnek egy-egy balekot, aki valami haszon reményében egy jó nagy hazugsággal pillanatnyi hős lesz olyanok szemében, akik magasról fognak tojni a fejére a bírósági perek során. Egyetlen vasat sem fognak majd neki adni ügyvédre, és pont le fogják tojni, merthogy az elvárt hazugságot jól felmondta, belevette az aktuális fideszes vezető politikusokat, a hitelesség kedvéért belecsempészett egy korábbi államtitkárt, egy sikeres és kiváló szobrászt, ennyi volt a dolga.

De addig is, amíg a bíróság előtt kell majd színt vallanod drága Lajos, egyet jegyezz meg: szembeköptél ezzel az undorító hazugságoddal minden jobboldali embert, azokat, akik eddig bíztak benned, akik akkor sem álltak ki mögüled, amikor sokadjára bizonyítottad: nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. Ezeket az embereket elveszítetted, mert az árulót bizony soha, de soha nem fogadják vissza! Téged sem!

(Fotó: Szoljon.hu)

Megosztás:

További hírek:

Az eszme áldozatai

Régebb azt gondoltam, hogy beleláthatok a kommunisták fejébe. Kisilabizálhatom, hogyan is működött az agyuk. Mitől

All Rights Reserved © 2020