Hoppá: feljelentés állhat a falvai Kósa árulása mögött?

Ellenzéki szekértolóvá vált Kósa Lajos, Rákóczifalva 2019-ig regnáló polgármestere. A múltban még kormánypárti politikus a napokban az egykor szépreményű Együtt nevű pártalakulat vezetőjének, Juhász Péternek a videóblogjában akit csak lehet, megvádolt egy szoborállítási ügyben. De miért tehette ezt a Szolnok melletti kisváros korábbi vezetője? Mit árthatott neki bárki? Az iSzolnok alighanem ráakadt a lehetséges kiváltó okra, de előtte elevenítsünk fel néhány érdekességet az ügyről.

Kósa Lajos még polgármestersége idején levezényelte egy Rákóczi szobor felállítását. Az alkotó, Kligl Sándor elkészítette a szobrot, azt a település kifizette, az alkotás ott áll a városháza előtt. A költségekre, melyek avatóünnepséggel, az egészalakos bronzszobor elkészítésével, valamint a Honvéd Táncegyüttes Tenkes Kapitánya című előadásának Rákóczifalvára hozatalával együtt is alig haladták meg a 11 millió forintot, pályázaton tízmillió forintot nyert a város. A volt polgármester ott mosolygott az avatón, minden a legnagyobb rendben volt. Ám a minap előállt egy érdekes történettel, mely szerint Kligl Sándort ráerőltették, csak azért csinálhatta ő, mert állami támogatást ígértek, ha őt bízza meg. De ő ellen akart állni, ám a szomszédos polgármester, Szalay Ferenc, valamint a parlamenti képviselő, dr. Kállai Mária őt megfenyegette Falva költségvetési támogatásainak elvonásával.

Eddig az abszurd sztori. Mindhárom megvádolt azonnal cáfolta Kósa állításait, s jelezte: bírósághoz fordulnak az ügyben, ott kérnek elégtételt a hazugságokért.

És akkor meg is érkeztünk a nagy kérdéshez, miért is árulta el Kósa a barátait, az őt polgármesteri székbe segítő jobboldali embereket? Nos, az ok alighanem egy följelentésben keresendő, ugyanis Rákóczifalva új önkormányzata még a 2020-as évben fordult a hatóságokhoz ismeretlen tettes ellen költségvetési csalás ügyében. Ezt az értesülésünket az önkormányzatnál megerősítették. A kisváros vezetése azért fordult a a rendőrséghez, mert gyanújuk szerint uniós támogatásokat szabálytalanul használtak föl, itt közel százmillió forintról van szó!

Bár a följelentés ismeretlen tettes ellen szólt, de az akkori első ember, Kósa Lajos talán találva érezhette magát. Ezt nem tudjuk, de forrásaink arról beszéltek, hogy alighanem védelmet remél attól, ha a nyilvánosság elé lép bármilyen formában. Mert, ha melegedne a lába alatt a talaj, így ráfoghatja, hogy a Fidesz bosszújáról van szó.

Szóval csak szeretnénk jelezni, hogy ez az eljárás már hosszú hónapok óta halad, merthogy a nyomozást elrendelték az ügyben. Ameddig a hatóságok eljutnak az esetleges vádemelésig, Kósa még minden bizonnyal borít mindent, ami csak eszébe jut. Azt látjuk, a valóság egyáltalán nem zavarja, kíváncsiak lennénk például arra, milyen bizonyítékok alapján vádolt meg bárkit is azzal, hogy őt megfenyegette Rákóczifalva költségvetési forrásainak elvonásával. Valamiért nem lepne meg senkit, ha nem találna ilyet. (FOTÓ: YouTube)

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020