Hajnalban indul a szolnoki segélyszállítmány

Súlyos károkat okozó horvátországi földrengés a hideg télben és a koronavírus járvánnyal tetézve sújtotta Zágrábot és környékét.

A Fidesz szolnoki és megyei szervezetei azonnal fölajánlották segítségüket, hogy tartós élelmiszert, fertőtlenítőt, takarót – illetve minden mást, amit a horvát nagykövetség fontosnak gondolt – mihamar begyűjtenek. A megyeszékhely nyugalmazott (de nagyon is aktív) korábbi alpolgármestere, Szabó István igyekezett a segítő gyűjtést rendezni, a jövendő szállítást megszervezni.

Szerdán hajnalban el is indul az a kamion, ami körülbelül öt tonnányi lisztet, cukrot, fertőtlenítőt, mosószert, takarót visz majd Zágrábba, ahol a helybéliek az elosztást intézik, hogy minden eljusson az összedőlt házakból kimenekültekhez. Többen állítják, hogy most nagyobb a baj Petrila környékén, mint a délvidéki háború idején, pedig ott is súlyos veszteségek érték a horvátokat.

A jókora kamiont Báthori István vezeti majd, szerdán hajnalban indul, véleménye szerint dél körül már Zágrábban lehet a szállítmánnyal és annak kísérőlevelével. Szabó István és Tasnádi Zoltán képviselő búcsúztatták a szállítmányt Szolnokon, kedden délután.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020