Gyűlölködés, fenyegetőzés: tovább szakad a Szolnoki Többség!

Országszerte megszoktuk, hogy a balliberális moslékkoalíciók képtelenek együttműködni saját magukkal. Szolnokon most alighanem mindent felülmúló fordulatot vett a sokpártinak induló, de már lassan egy éve döglődő együttműködés, melynek a Szolnoki Többség nevet adták.

Mára nyíltan szétszakadt a csapat, az MSZP, az LMP, a Momentum nyilatkozatban jelentette ki: nem tudnak egyetérteni a saját közösségi portáljuk hangnemével. Ezzel szembe is kerültek a Szolnokon látványosan összebútorozó DK-val és a Jobbikkal.

Régi komcsi módi: egymást akasztanák?

És ezzel még egyáltalán nincs vége! Odáig fajult a személyeskedésbe átforduló gyűlölködés, hogy álnév alatt persze, de a DK és a Jobbik házasságát pártoló, csak átmenetileg élő Szolnoki Divízió nevű oldalon megfenyegették az általuk csak árulónak tartott egykori szolnoki többséges képviselőket! Név szerint Györfi Mihály alpolgármestert (MSZP), Szekeres Éva (Momentum), László Norbert (MSZP) képviselőket. Furcsa csavar az ügyben, hogy még az egyébként a DK frakcióját erősítő, eddig hithű Gyurcsány-rajongóként ismert Füle István képviselőnek is jutott a jóból. Na de mi is a fenyegetés? Idézünk: „Árulás! Casus Belli! Innen nincs vissza út! Ti kezdtétek – Győrfi, Szekeres, László, Füle – de mi fejezzük be és megtisztítjuk a várost tőletek és a mocskos fidess barátaitoktól, úgy végzitek ahogy az árulók szokták, ahogy Júdás végezte…” Aki esetleg nem értette volna, miről van szó, annak mellékeltek egy képet akasztófa köteléről…

A Szolnoki Divízió nevű oldal bejegyzése. Mostanra elérhetetlen az oldal.

Egymás embereit rugdossák ki

A belháború okát sokan feszegetik. A hatalomért összeállt, egymást finoman szólva sem szerető és tisztelő ellenzékiek közgyűlési többségüket azonnal pozíciók és fizetések osztogatására kezdték fordítani. Ebből gyorsan elege lett Ligeti Józsefnek és Fajcsák Károlynak, ők ketten már lassan egy éve függetlenként dolgoznak Szolnokért. A két alpolgármesterük, a helyi DK-t vezető Miskolczi László, valamint a szolnoki MSZP-szervezetet irányító Györfi Mihály között egyre erősödött a feszültség az ellenzéki vezérszerep miatt, s akkor még nem beszéltünk a háttérben dolgozó, sokak szerint a helyi gyűlöletkampány fő felelősének tartott Jobbik-elnökről, dr. Szotyori-Lázár Zoltánról. Merthogy ő sem nézte jó szemmel, ahogyan kikerül a kezéből az irányítás. Az ellenzéki felmérések szerint biztosan nyerhetőnek tartott szolnoki választókerület képviselőjelöltségéért közben elindult a háború, s a gyűlölet ismét magasra csapott. Az LMP, az MSZP, a Jobbik, valamint a DK is magáénak akarja a helyet, így azóta ott rugdossák egymást, ahol csak érik.

Elsőként a Jobbik fennhatóságába tartozó (Szotyori volt az FB-elnök, az ő embere pedig az igazgatóság elnöke) városi televízióban vesztettek pozíciókat, az igen erős balliberális többségű igazgatóság (csak egy fideszes van benne az öt tagból!) kirúgta az általuk odavitt igazgatót. A hírek szerint most a felügyelőbizottságokból, igazgatóságokból is szeretnék egymás pártkatonáit kitenni, így már tejesen nyílt lett a felek között a szakítás.

A legmókásabb, hogy a felek kölcsönösen Fidesz-bérenceknek nevezik egymást, a gyűlöletkampányban megtanult jelszó a jelek szerint mindenre működik náluk.

Várhatóan nyáron lesz a balliberális pártok előválasztása, úgy tudjuk, kellő mennyiségű információ hever a feleknél a többiek stiklijeiről. Alighanem perek is várhatók, Miskolczi László DK-s alpolgármester például már bejelentette: pereskedik az egyik civil képviselővel, s az egyre nyíltabb fenyegetések még további pereket rejthetnek magukban. Rossz belegondolni, hogy ez a csapat, mely ennyire képes összeveszni néhány önkormányzati pozíción, az milyen rablást végezne, ha valódi hatalom kerülne hozzájuk! Mennyire érdekelné őket a kampányokban persze előszeretettel hangoztatott cél: Szolnok és az itt élők sorsa? A válasz egyszerű, semennyire.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020