Színre lépett a gyűlölet krónikása

Nagy kérdés a mai magyar politikában, egészen pontosan annak ellenzéki oldalán, hogy miként lehet mocskolódva, gyalázkodva, kizárólag a rosszat keresve létezni? A szolnoki ellenzéki oldalon láthattuk, csak a fröcsögés működött a kampányukban, s miután úgy tűnt, nyertek, már nem is számított semmi, amit mondtak. A hazugságok „lógva maradtak” a levegőben, már őket sem érdekelte semmi, hiszen tűzközelbe kerültek, ahol a pozíciók és szép fizetések varázslatos levegője megcsapta őket.

Úgy tűnik, valamiért ezt az attitűdöt egyszerűen képtelen levezetni a Szolnoki Többséget nevében még őrző, de valójában darabokra hulló ellenzéki szövetség egy része, s már most, több mint egy évvel a választások előtt elkezdték telerondítani a világhálót. A távlati cél a szolnoki közélet befeketítése, ami működött 2019 őszén. 

De mi is a recept? Végy egy frusztrált, a világgal összevesző embert (az sem baj, ha esetleg újságíró volt régen), akinek mindenről „az” jut az eszébe. Ő lelkes, mert a zsigeri gyűlölet kottájából játszik, ráér egész nap okádni, kifogyhatatlan az ötletekből, miként is lehet gyalázni jelen esetben Szolnok parlamenti képviselőjét. Mindegy mi történik, ahhoz hozzá kell illeszteni dr. Kállai Mária nevét, s máris kész a nagy mű.

Ennek szellemében készült a legújabb “csodamű”. Most éppen a hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokságot gyalázzák lelkesen, amihez az égvilágon semmi köze nincs Szolnoknak, de ha már ott van, a szemfüles gyűlölködő összeköti mindennel és mindenkivel. Is. Azon is ellamentálgat, hogy ugyan miként hozhatja Szentgotthárdra a szentgotthárdi gyár tulajdonosa a cégének bővítését. Hát tényleg. Minek is?! 

Sokat gondolkodtam, mi lehet ennek az oka. A sikertelenség? A valódi gondolatok hiánya? Az emberi gyarlóság? A romlott, gyűlölettől vezérelt személyiség? Alighanem így együtt. A szolnoki ellenzék egy része a Kimondott Szolnok facebook-portálon keresztül éli ki saját sértettségét és kisebbrendűségi komplexusát. Ötletet, javaslatot, előrevivő gondolatot nem láttunk még tőlük, de ne is várjunk. Az nem fog menni. Viszont össze fogják kötni dr. Kállai Mária nevét mindennel, amiről akár csak egyetlen aprócska negatívum is elmondható. Az igazság? Na az nem fog számítani, sajnos a hazugságok, a ködösítések fátylán nekünk kell keresztüllátnunk. A legokosabb, ha ezt a gyűlöletoldalt messze elkerüli az ember. Mocskokból, hazugságból még senki sem épített várat, ellenben a gyűlölet hajlamos vakká tenni.

Megosztás:

További hírek:

Rejtvény

Hódmezővásárhely polgármestere – aki azt sem érdemli, hogy a nevét szájamra vegyem – még márciusban

All Rights Reserved © 2020