Győzelem, bosszú, eltörlés – készül a baloldal

Az előválasztás elsősorban azt a célt szolgálja a baloldalon, hogy addig is róluk szóljon a média. Mert ne legyenek illúzióink, a miniszterelnökjelölt, valamint a képviselőjelöltek többségének személyét nem fogják a vakszerencsére bízni. Miért is tennék akkor, amikor ennyire őrült módon akarják az egymást szívből gyűlölő pártok a hatalmat? 

Ugyanakkor ez a remek kis parasztvakítás arra is tökéletesen megfelelő, hogy kiderüljön, mire is számíthatunk, ha Fekete-Győr, Gyurcsány, Dobrev, Tordai, Kunhalmi, Vadai meg a többiek kormányközelbe jutnak.

Lelkesen adják az interjúkat, járják a „bezárt”, „megszüntetett”, „nem létező” balos sajtót, hogy elmondják a valóságot. Igen, jól olvasták, a valóságot, merthogy amikor a hatalomról van szó, annyira zsigeri gyűlölet lesz rajtuk úrrá, hogy a bosszúvágy vezérli őket. De mit is tudtunk meg eddig arról, mi vár ránk egy esetleges baloldali választási győzelem után 2022-től? Hát, maradjunk annyiban, nem sok jót…

  • Eltörölnék a családi adókedvezmények jelentős részét. Azaz, oda a CSOK, a kedvezményes lakásvásárlási és felújítási hitel, meg támogatás.
  • Átalakítanák az adórendszert, ami a bérminimumnál jobban keresőknek bizony SZJA-emelkedést és fizetéscsökkentést fog hozni! Ők persze ezt hősies tettnek, igazságosságnak állítanák be. Aki pedig az átlag fölött keres, egyenesen ellenséggé válik a régi, magas SZJA-kulcs visszahozatalával.
  • Azonnal büntetőeljárásokat indítanának kormánypárti politikusok ellen. Bizony, egyeseknek már az ítélete is megszületett alighanem. És erről is büszkén szónokolnak!
  • A jobboldali újságírókat eltiltanák a munkájuktól. Jól olvasták, ELTILTANÁK! Mert ők nem is újságírók, hanem propagandisták. A balos újságírók hős függetlenek, a jobbosok meg elítélni való propagandisták, akik nem gyakorolhatnák tovább foglalkozásukat. Véleményszabadság?! Olyan csak akkor van, ha balliberális vagy!

Egyelőre ennyi, de alighanem hallunk még cifrákat az előttünk álló hónapokban. A valós programokról, az előremutató tervekről semmit nem beszélnek, merthogy olyan nincs. Győzelem, bosszú, eltörlés, felszámolás, alighanem ezek az egyelőre nem létező választási programjuk fejezetcímei.

Persze ne legyen kétségünk, az elvakult Orbán-fóbiások számára ezek csodálatos zenei dallamok. Ám a józan többségnek talán eszébe juttatja, mit is tett a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal 2002. és 2010. között ezzel az országgal, hogyan tették a térség éltanulójából sereghajtóvá, hogyan sikerült tudatlanságukkal és rablókormányzásukkal a 2004-ben az Euró bevezetésére készülő gazdaságunkat a tönk szélére sodorni. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Megosztás:

További hírek:

Rejtvény

Hódmezővásárhely polgármestere – aki azt sem érdemli, hogy a nevét szájamra vegyem – még márciusban

All Rights Reserved © 2020