Most a Csáklya úti hidat fúrná meg az ellenzék?

Miért akarja a szolnoki balliberális ellenzék ellehetetleníteni a belvárosi Tisza-hidat? Miért küldte rá udvari újságíróját a fejlesztés megfúrására? Merthogy elindult a nagy fúrógépezet, a felszínen persze majd mindegyik bátor ellenzéki elmondja: ők támogatják, közben meg bátorítják a gyűlölettől elvakult íródeákjukat: csak csináljad, jó lesz ez nekünk!

Szóval házi zsurnalisztájuk sorra írogatja a hídellenes hangulatot gerjesztő cikkeit. Amit persze spontánul szemléz azonnal mindegyik balliberális portál. Azaz kedves szolnokiak: most a híd megfúrása a fő politikai feladat!

Az ember azt gondolná, hogy ha valamiben van politikai konszenzus Szolnokon, akkor az a város közlekedését alapvetően meghatározó, Csáklya út környékén felépülő Tisza-híd és a szandaszőlősi elkerülő megépítése. Pusztán csak Szolnok jövőjéről van szó, a motorizáció gyakorlatilag szépen lassan ellehetetleníti a közlekedést. Hogy mennyire fontos az ügy, mi sem bizonyítja jobban, minthogy még az ellenzéki összefogás választási programjában is szerepelt. Persze akkor még nem volt kormányzati döntés a beruházásról, most meg már van, így harcolni érte nem egy nagy politikai biznisz.

A minap megtudhattuk a Magyar Narancsból, hogy Szolnokon petícióval készülnek a tervezett híd környékén élők. A híd ellen. Kétségtelen, hogy egy ilyen volumenű építkezés, egy városrész újragondolása mindig szül ellenzőket, de itt aligha kérdéses, hogy egy egész város érdekei állnak szemben nagyon kevesekkel. Erről beszélni kell, nyilván fognak is az érintettekkel, de most még azon dolgoznak a tervezők, hogy hol lenne a legjobb a nyomvonal. Ha csak erről szólna a cikk, minden oké, nincs itt baj. De sikerül belekeverni az állítólag csak krumplit osztó, de arra nem járó fideszes képviselőt (soha nem osztott krumplit), sikerül sokat sejtető, “állítólag” a Tiszaligeti mutyizásra készülő “valakiket” megemlíteni a cikkben. Hát ennyit az őszinteségről. Szó sincs itt a lakókról, szó sincs itt semmi emberi történetről! A nyilatkozó aláírásgyűjtő alighanem fel sem kereste az önkormányzatot, hanem egyből rohan az egyik ellenzéki újságíróhoz (mert persze történetesen ismeri véletlenül??), aki azonnal ködösítve kis balhé körvonalait vázolja írásában.

Jön majd a következő leleplező cikkecske, majd valamit ráhúznak a fideszes önkormányzati képviselőre, hazudnak valamit ismét, mint tették már oly sokszor, s mire az kiderül, már le is ment a jövővéi választás. Hogy aztán közben esetleg tolódhat a híd építése? Netán el is sodorhatja a terveket a gerjesztett balhé? Á, ne is foglalkozzunk azzal, hiszen a 2019-es kampányban bemutatott ellenzéki cél szentesít minden eszközt: rombolni, rombolni, hátha a sok rom maga alá temeti a másik oldal politikusait is. Csak nehogy a Csáklya úti, vagy környéki hidunk legyen az áldozata a szolnoki ellenzék újabb gyűlöletkampányának… (Fotó: magyarapitok.hu)

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020