A szandai út és a Tisza-híd nem lehet politikai vita tárgya

Az ellenzéki alpolgármesterek is teljes mellszélességgel támogatják a Szandaszőlőst elkerülő út és egy új belvárosi Tisza-híd építését – derült ki a szolnoki önkormányzat Magyar Távirati Irodánál megjelent közleményéből.

Mint ismert, az utóbbi hetekben többször jelent meg balliberális portálokon, elsősorban a szolnoki ellenzék házi újságírójának, Tóth Andrásnak a tollából azt követően írás, hogy a kormányzat támogatásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. elkezdte a rendkívül fontos elkerülő út és a híd tervezését. A balliberális újságíró írásaiból ugyanakkor úgy tűnik, mintha nem is lenne ez a fejlesztés fontos a városnak, s szinte kizárólag az ellenzők hangját erősíti fel.

Ehhez képest örömteli fordulat, hogy a megyeszékhely vezetése által kiadott közleményben ennek az ellenkezője derül ki. A Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor (Fidesz), Györfi Mihály (MSZP) és Miskolczi László (DK) alpolgármesterek által jegyzett írás szerint Szolnok közlekedési rendszerét alapvetően meghatározza, hogy az elmúlt tíz évben másfélszeresére nőtt a gépjárművek száma a településen. A Tisza folyó két partjára épült városban emiatt rendszeresek a dugók.

Mint azt a polgármester és az alpolgármesterek írják, Szolnok önkormányzata, a megyeszékhely vezetése egyhangúlag elkötelezett a Szandaszőlőst elkerülő út, valamint a hozzá kapcsolódó új belvárosi Tisza-híd megépítése mellett. 
Ez a fejlesztés nem politikai kérdés, pártszínezettől függetlenül támogatjuk a jelentős volumenű beruházás megvalósulását. Minden olyan törekvést, mely a híd tervezését, annak előkészületeit, s magát a fejlesztést a szolnokiakat megosztó kérdéssé igyekszik tenni, határozottan elutasítunk. Nagyon fontos, hogy egy ilyen, pártok fölött átívelő, Szolnok jövőbeni fejlődését meghatározó kérdésben egyformán gondolkodik és cselekszik önkormányzatunk – áll a közleményben. 

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020