Álfüggetlent indít az ellenzék Szolnokon?

Sziráki Pál lesz az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje jövőre, László Norbertet vissza kell léptetnie a szocialistáknak az előválasztástól, s visszatérésre készülnek a retrokomcsik Szolnokon – állítja egy ellenzéki forrásunk. Elmondása szerint városunkban a DK és Gyurcsány Ferenc embere lehet csak a végsőjelölt!

Az ellenzéki előválasztás egy büdös nagy átverés, semmi más szerepe nincs, mint az ellenzéki szavazók mozgósítása, na meg egy használható adatbázis begyűjtése – ezt már régóta tudjuk. Még az sem zavarja ebben a Gyurcsány Ferenc vezette pártelnöki csapatot, hogy a nagy megújulás és hataloméhség közepette szépen lassan visszacsempészik a régi komcsi bandát. Az egyik jó példa erre Szolnok, ahol új arcok, ifjú titánok mögött szépen lassan már mozgolódnak a „régi harcosok”, a retrokomcsik. A visszarendeződési szándéknak az első áldozata városunkban az emeszpés László Norbert lehet. 

Ifjú szocialista forrásunk fölöttébb felháborodva ecsetelte, hogy a régi arcok visszatérésével gyakorlatilag megfeneklik Szolnokon az MSZP megújulása. Ahhoz, hogy megértsük a háttérben zajló folyamatokat, egy fontos dolgot le kell szögeznünk. Itt a lapokat nem a választók, nem a baloldali szimpatizánsok osztják, hanem Gyurcsány Ferenc forgatókönyve érvényesül. Lehet erre legyinteni, de a történések napról napra egyre élesebben rajzolják ki Szolnokon is a balliberális forgatókönyvet.

– Gyanús volt, az egész ott kezdődött, hogy elkezdtek mozgolódni a nagy öregek – beszélt forrásunk a történtekről. – Feltűntek a „nagyágyúk”, Iváncsik Imre, Vass Lajos.

– Na jó, de egyikük sem indul az előválasztáson. Ennek mi értelme lenne?

– Indul, azaz indult volna fiatal képviselőnk, László Norbert, de őt a hírek szerint vissza kell léptetnünk, helyette ezt a pesti nőt, a momentumos Kármán Irént kellene támogatnunk. Ez szerintem az említett öregek bosszúja. Nehezen viselik, hogy nem kaptak pozíciót 2019-ben. És ez még nem minden, mert szerintem ez is csak álca, védik vele a valódi jelöltet.

– Ki a valódi jelölt? 

– Hát Sziráki Pál!

– Ezt most nem mondja komolyan! Ő nem is pártszínekben indul.

– Pont ez a lényeg. Nekünk mindig azt mondták, ő lesz a DK valódi jelöltje, de nem hittük el.

– Nem Miskolczi Lászlót indítaná a DK?

– Pont ez az, ezért nem is hittük. De aztán Miskolczi hirtelen már nem mozgolódott, nem maradt dékás jelölt. Ez pedig lehetetlen, most ők a legerősebbek, ezt tudtuk. A Jobbik kitalálta kamujelöltnek Galló Györgyöt, az LMP harcba dobta Tóth Áront, de ők a vicc kategóriáját képviselik szerintem. És akkor mondták el a valódi tervet.

– Tervet?

– Igen. A lényeg, hogy pártok marakodnak majd az előválasztáson, a Fidesz figyelmét ráterelik Kármán Irénre, és akkor Sziráki Pál, mint úgynevezett független, majd előlép. De közben ő nem független, ő a DK embere. Ahogyan a támogatói is. Vass Lajos az Operaház igazgatója volt a Gyurcsány-kormány alatt, jó embere a volt miniszterelnöknek. Szóval a Fidesz támadja a támadható arcokat, közben Sziráki csendesen, amolyan visszahúzódósan kampányol. Mivel nem ő osztja majd a pofonokat a kormánypártoknak, ezért őt nem támadják majd, így veszteség nélkül indulhat el jövő tavasszal. Ja, és nem pártemberként lép előre, mert most eljátsszák vele a független embert. Persze, Vass Lajosékkal a háttérben…

– És mi a helyzet a Jobbikkal? Ők nem jelölnek senkit?

– Ők is ugyanabban a cipőben vannak, mint mi. Ők is egy fiatalt akartak indítani, Galló Györgyöt. De ők országosan is a DK-val bútoroztak össze, így Szirákit fogják támogatni. Ráadásul a jobbikos szolnoki elnöknek személyes ellentétei vannak több egykori Szolnoki Többség-taggal, főleg Györfi Mihályékkal. Így aztán neki az az érdeke, hogy ők szoruljanak háttérbe. Ez most egy komoly belső harc egyben, ami meghatározza hosszú időre a baloldali erőviszonyokat a városban.

– Ki tűnik nyertesnek ebben a küzdelemben?

– Egyértelmű, hogy a DK-Jobbik erőtér valóban erős lesz, s itt csak az rúghat majd labdába, aki Gyurcsány Ferenc embere. Ez a szomorú valóság.

(Folytatjuk!)

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020