Újabb balhé lesz ellenzéki oldalon?

A Szolnoki Többség körében a nagy egyensúly nagyjából a 2019-es októberi választásokat követően négy hónapig élt. Azóta a választásokon többséget szerzett ellenzéki koalíció darabjaira hullott. Ellenzéki oldali informátorunk ezúttal egy újabb érdekes vita körvonalait rajzolta föl.

Mint az legutóbb megírtuk, szocialista oldali forrásunk szerint Szolnokon az MSZP kénytelen lesz visszahívni a parlamenti képviselői előválasztástól jelöltjét, László Norbertet. Ehelyett egy budapesti egykori újságírót, Kármán Irént kell támogatniuk a Momentummal együtt. Ráadásul már a végső jelölt is megvan a forrásunk szerint, ez pedig nem más, mint a DK által preferált régi kommunista Gyurcsány-katona, a most még a függetlenség színeiben pompázó Sziráki Pál.

Vele lehet kapcsolatos az újabb ellenzéki csatatér, ugyanis a régóta vita tárgyát képező egykori összellenzéki közösségi oldalt, a Szolnoki Többséget a jelek szerint lenyúlta a DK-Jobbik pártszövetség. Fiatal szocialista forrásunk szerint a napok óta elérhetetlen Facebook-portálon adminisztrátori jogokkal rendelkező egyik pártvezető egyszerűen levette az oldalt, s hamarosan megváltoztatják a nevét, Sziráki Pál oldala lehet belőle. Ezzel egyrészt belerúgnak a gyűlölt egykori szövetségesekben, másrészt nyernek azonnal többezer követőt.

Az ötletet nem igazán díjazta több ellenzéki képviselő, a DK és a vele most rendkívüli módon összebarátkozó Jobbik erőszakos akciója a hírek szerint nagyon kiverte a biztosítékot. Mint forrásunk mondta: amennyiben nem sikerül a többieknek ezzel szembeszállniuk eredményesen, akkor végképp a DK és a Jobbik erőszakos stílusa fog győzni Szolnokon az ellenzéki oldalon, ami az MSZP, az LMP végét jelenti városunkban.

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020