Ligeti: csak valódi verseny nélkül indult el Sziráki!

Politika iránt érdeklődő embernek még kívülállóként is szórakoztató az, amit a szolnoki ellenzék tagjai művelnek egymással. Gyakorlatilag nem csinálnak mást, mint választási győzelmük óta egymást marják, köpködik a különböző online felületeken, csoportokon. Rendre ellopják egymás csoportjait, közösségi oldalait- tehát konkrétan, nevezzük nevén a gyereket: lopnak – mégis erkölcsi világítóoszlopként szeretnének tündökölni, s nemcsak a kormánypártot gyalázzák minősíthetetlen stílusban, hanem egymást is. 

Persze, mindenki azt tudja adni, ami a szívében van, hát nekik – úgy tűnik – ez van a szívükben. Szolnokot is rendre olyan városnak ábrázolják, amelynek csak negatív oldala van, ezt bárki ellenőrizheti, ha felületeikre téved: az ő látásukban minden rossz, mindennel elégedetlenek, keserűek, haragosak. Pedig szerintünk az ellenzékiség nem arról szól, hogy a várost ócsároljuk. Végképp nem arról, hogy a velünk azonos oldalon állókat. Vagy: bárki mást, akinek nem tetszik az, ahogy a világot láttatni akarjuk. De – úgy tűnik – ők így akarnak együtt kormányozni. Ettől mentse meg az országot az Isten!

Van egy-két facebookos közösségi csoport, amelyben elég sok szolnoki részt vesz. Az egyikben Ligeti József úr, baloldali kötődésű szolnoki önkormányzati képviselő, ki nemrég még az ellenzéki összefogást erősítette, egészen meglepő dolgot hozott nyilvánosságra. Arról írt Sziráki Pálnak, akit barátjának nevezett, hogy egy régi beszélgetésükben Sziráki Pál elmondta neki: csak akkor hajlandó indulni, ha minden párt beáll mögé, magyarul, ha nem tartanak Szolnokon előválasztást. Szirákiról azt is lehet hallani, hogy személyesen Gyurcsány Ferenc kérte fel indulásra, ennek ellenére jó ideig eljátszotta a független jelöltet, sőt, gyakorlatilag még most is azt állítja magáról, noha már azt is tudja, milyen frakcióba szeretne beülni, ha győz. Véletlenül pont a DK frakciójába. Minő véletlen, ugye.

A szolnoki Jobbik rossz szelleme, Szotyori ügyvéd úr, nem is habozott beállni a DK-s jelölt mögé, még közös sajtótájékoztatót is tartott, történelmi Magyarország térképpel a háttérben. Tényleg elbír hát mindent a baloldali politikusok vastag arcbőre…

Szotyori amúgy mindenkivel összeveszett, akivel Szolnokon csak össze lehet, sőt, már egykori keresztapjával (!), Vona Gáborral is összerúgta a port. Olyan ő, mint Piszkos Fred, akit mindenkit utál, s aki maga is utál mindenkit. Szolnok Piszkos Fredje tehát szeretni kezdte a DK-s jelöltet, olyannyira, hogy félig-meddig kampányfőnökévé is avanzsált. Szolnokon tehát megvalósul a DK-Jobbik koalíció, melynek éle egyelőre saját ellenzéki elvtársaik ellen irányul.

Pontosan úgy, mint amikor a forradalom felfalja gyermekeit. 

Pontosan úgy és azt teszik egymással, amit Sztálin is tett: sorra leszalámizta a trockistákat, a kamenyevistákat, a buharinistákat, az eszereket, a mensevikeket s ki tudja még hány kommunista frakció volt, hogy csak egy maradjon, egyetlen egy. Mint a Hegylakó című filmklasszikusban, itt is a fejét kívánják venni ellenségeiknek.

A virtuális fejlevágás, rituális gyalázkodás és egymás hihetetlen mélységekbe menő lealázása, mocskolása egyelőre még csak az online térben zajlik, s közben zajlik az egyre nagyobbra növő, egyre éhesebb DK bekebelezési kísérlete: előbb az MSZP-t fogja felfalni, majd a Momentumot, hogy utána bizonyosan a Jobbik következzen.

Nincs szemernyi kétségünk, hogy Szotyori úr ehhez is segédkezet fog nyújtani, az ideológiát majd megtalálja valahogy hozzá, elvégre nem buta ember ő, szívesen váltogatja meggyőződését, ha jól megfizetik. 

Márpedig a baloldalon Gyurcsány fizet, s nem is rosszul. Gyurcsány rendeli a zenét, ő fizeti a talpalávalót, ő fizeti a közös vacsorát, természetes, hogy ő válogatja ki a vendégeket is, akikkel az országot újra zsarnoki irányítása alá akarja vonni.

Ligeti úr e facebookos csoportban egészen elképesztő állításokat fogalmazott meg – Sziráki Pálról azt írja, valakiktől 36 millió forint támogatást kapott.

Tehát, úgy tűnik, a szélsőséges baloldali képviselő-jelöltek is szeretik a jobboldali kormány pénzét is. Non olet? Egyeseknek mindegy, ki fizet, csak fizessen sokat – vajon miért is akarnak kormányra kerülni? 

S mindeközben ki lehet állni a szolnoki Kossuth térre, s el lehet rebegni a más városból idecsődített kisnyugdíjasoknak, hogy a tőke rossz dolog, meg a kormány is milyen, lám, csak a jobboldaliaknak juttat minden támogatást. Mert mindig van, mindig lesz, aki vevő erre a hazug szövegelésre. 

Milyen kár, hogy az igazsággal pont a saját elvtársa szembesítette.

Na, ezért akarnak velük leszámolni, baloldaliak a baloldaliakkal – némi ex-széljobbos segédlettel.

Reméljük, azért a Hosszú Kések Éjszakáját nem akarják újrajátszani városunkban…. (Fotó: Sziráki Pál politikusi oldala)

Megosztás:

További hírek:

All Rights Reserved © 2020